La santcugatenca Grifols s'enfonsa a borsa per acusacions de manipular els comptes

La multinacional catalana nega categòricament les acusacions: "Sempre hem mantingut i mantindrem normes estrictes en els nostres informes comptables"

La multinacional catalana Grífols, amb seu a Sant Cugat, ha perdut un 26,91% del seu seu valor a la borsa en la primera jornada després de informe que l’acusa de manipular els comptes, fet públic aquest dimarts al matí. La companyia havia arribat a perdre gairebé el 50%. El document, elaborat pel fons Gotham City Research dels Estats Units, afirma que les accions de Grifols valen zero i acusa la companyia de "manipular el deute, i l'EBITDA" per "reduir artificialment el seu palanquejament”. Gotham City ja va fer caure fa deu anys l’empresa espanyola Gowex. Grifols nega categòricament les acusacions.

L’informe del fons nordamericà defensa que si la seva estimació del deute real de la multinacional catalana és correcte, “s’enfrontarà a costos de finançament notablement més elevats”. A més, assegura que el nou CEO de Grífols, Thomas Glanzmann, no suposa un “canvi de direcció” en la companyia, on assegura que està des del 2006. Així, afirma que ja era al consell d’administració “quan les transaccions sospitoses descrites a l’informe van passar”.

Segons Gotham, la multinacional especialitzada en els hemoderivats utilitza societats vinculades a la família Grífols per “manipular” el seu deute. Dilluns, Grífols va tancar als mercats amb una cotització de 14,24 euros, i una capitalització a borsa d’uns 8.675 milions d’euros. 

Grifols nega les acusacions

En un comunicat fet públic aquest mateix dimarts al matí, l'empresa santcugatenca nega les acusacions: "Rebutgem categòricament qualsevol acusació de pràctiques comptables o d'infroamció errònies dels nostres estats financers". "Els controls interns sobtre la informació financera són robustos i estan subjectes a auditories anuals periòdiques i riguroses. Aquestes auditories anuals són realitzades per una de les quatre grans firmes d'auditoria", afegeix Girfols, que conclou: "Sempre hem mantingut i mantindrem normes estrictes en els nostres informes comptables i estem plenament compromesos amb una conducta transparent". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem