Els santcugatencs són els catalans amb més segones residències

Una de cada cinc llars de Sant Cugat tenen una segona residència, la majoria en una altra província catalana

Sant Cugat acostuma a encapçalar molts rànquins de riquesa. La renda dels santcugatencs sempre es troba entre les més altes del país, tot i que sovint els nivells de desigualtat també són dels més  elevats. Una altra dada que demostra aquesta realitat és la de les segones residències.

Més info: Sant Cugat, entre els municipis més rics i els més desiguals

I és que els santcugatencs tenen 7.347 segons residències. Això vol dir que un 19,9% de les llars de Sant Cugat tenen un altre habitatge. D'aquesta manera, Sant Cugat és la ciutat catalana de més de 50.000 habitants amb un percentatge més elevat de segones residències. Són dades de l'Instituto Nacional de Estadística i que posen de manifest el poder adquisitiu d'una part important de la població.

En segona posició hi ha Barcelona (19,4% de les llars tenen segona residència) i el top-3 el tanca Cerdanyola (17,3%). Al conjunt de Catalunya, el 13,5% de les llars tenen una segona residència, mentre que a la província de Barcelona el percentatge és del 14,5%.

Tot i això, al conjunt d'Espanya, Sant Cugat no apareix entre les ciutats amb més segones residències. El rànquing l'encapçala Pozuelo de Alarcón, on en tenen el 31,4% de les llars. Completen les primeres posicions Leganés, Terol, Coslada, Bilbao, Saragossa i Madrid. Sant Cugat es troba en la 41a posició. 

Les llars amb més segones residències

Les llars santcugatenques formades per parelles sense fills són les que tenen un percentatge més elevat de segones residències. Concretament, el 22% d'aquestes famílies en té. En canvi, les parelles amb fills són les que menys, amb un 17,8%.

La renda de les llars és el factor determinant per les famílies que tenen segones residències. El 43% de les segones residències de Sant Cugat són de llars amb ingressos mensuals nets per sobre dels 3.000 euros. El 21,5% dels santcugatencs amb aquests ingressos tenen una segona residència. En canvi, el 13,6% de les llars amb ingressos nets d'entre 1.000 i 1.500 en tenen.

On estan les segones residències dels santcugatencs?

Pel que fa a la ubicació, 5.165 de les 7.347 segones residències dels santcugatencs es troben dins de Catalunya però en una altra província fora de Barcelona. És el 70% del total. A continuació, el 14,5% de les segones residències estan en altres comunitats autònomes, mentre que el 9,5% són a la mateixa província de Barcelona i un 3,7% a l'estranger.

El 42% dels santcugatencs amb segones residències les utilitzen entre 30 i 59 dies l'any, mentre que un 33% hi va més de 60 dies. En canvi, un 7% dels santcugatencs amb segona residència hi va menys de 15 dies.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem