Sufepont La Ferreteria tancarà després de "fer tot el possible per continuar"

Els responsables de Sufepont, que va obrir l'any 1984, es veuen obligats a prendre aquesta decisió després d'una baixada de les vendes de fins al 50% en els últims 10 anys

En les pròximes setmanes tancarà un altre comerç local a Sant Cugat: Sufepont La Ferreteria, després que un concurs de creditors no hagi vist viabilitat per a la continuació del negoci i hagi decidit que el millor és posar fi a una etapa de 35 anys, que va iniciar-se l'any 1984 sota la direcció d'una societat formada per Vicenç Oliveras, Joan Caparrós, Josep i Miquel Pros i Antoni Sabater.

Han estat els dos primers, ja que els germans Pros es van jubilar fa dos anys i Antoni Sabater va morir, els que han hagut de prendre aquesta "difícil decisió", després de "fer tot el possible per intentar continuar el negoci", expliquen. "Ja fa molt de temps que estem intentant remuntar. Hem intentat de tot i la nostra idea sempre era la de continuar, però hem arribat a un punt que ja no és viable", afegeixen els responsables de l'empresa. "Els últims estalvis de l'empresa els hem destinat a intentar continuar", assenyalen també.

A més, des de Sufepont han volgut destacar que estan "agraïts amb els clients per la seva fidelitat".

Fotografia històrica de la ferreteria. FOTO: cedida

Fotografia històrica de la ferreteria. FOTO: cedida

Encara no hi ha data concreta de tancament, però segons han apuntat des de la ferreteria, entre l'última setmana de gener i la primera de febrer s'iniciarà un període de liquidació. Actualment hi ha 11 treballadors (van començar 5 i van arribar a ser 19 en la primera dècada dels 2000), i, segons expliquen, l'empresa s'ha preocupat de cercar una solució per als treballadors que quedaran sense feina pel tancament de l'establiment.

Els motius del tancament

Segons expliquen els responsables de la ferreteria, el fet d'haver de tancar "ha estat per un cúmul de circumstàncies", que resumeixen en tres: la desaparició del sector de la indústria a Sant Cugat, l'auge dels centres comercials i els canvis d'hàbits a l'hora de comprar i els problemes d'aparcament i circulació que hi ha a la zona des que existeix l'àrea verda i l'àrea blava. "Les nostres vendes es basaven en un 50% en botiga i l'altre 50% en el sector de la indústria. El fet que la indústria hagi desaparegut, ens ha fet mal", expliquen al TOT Sant Cugat des de Sufepont.

A banda d'això, també assenyalen que la compra per Internet, o el fet que les grans superfícies tinguin també productes de ferreteria ha fet que la competència es multipliqui. "Els nous hàbits ens han perjudicat", assenyalen. "En els últims 10 anys hem perdut el 50% de les vendes", sentencien. També els ha suposat un problema l'entrada en funcionament de l'àrea verda i l'àrea blava. "Abans era molt més fàcil aparcar i això facilitava a la gent el fet de venir a comprar. Ara mateix, amb l'àrea verda i l'àrea blava tot són complicacions i si no trobes lloc just, davant has d'anar a fer una gran volta per tornar a passar per la zona de la ferreteria", diuen

Interior de la ferreteria Sufepont. FOTO: Bernat Millet

Interior de la ferreteria Sufepont. FOTO: Bernat Millet

 

 
Comentaris

Destaquem