Tanca Cicles Cardona, històrica botiga de bicicletes de Sant Cugat

El propietari de la botiga, Josep Maria Cardona, tanca per jubilació

La històrica botiga de bicicletes de Sant Cugat, Cicles Cardona, tanca després de més de 70 anys oferint servei a la ciutat. I és que el seu actual propietari, Josep Maria Cardona, es jubila: "El meu pare va començar com a aprenent arreglant bicicletes a Can Cabanes, i després va obrir la botiga, entre el 48 i el 49", explica Josep Maria Cardona al TOT.

 

Si bé és cert que Cardona té ja 73 anys i estava mig prejubilat, la pandèmia de la Covid-19 ha estat l'estocada final: "Potser hauria aguantat un parell d'anys més, però amb la covid he decidit tancar ja", explica el propietari. De fet, Cardona explica que s'ho passava bé, que la feina li agradava: "Era més un club d'amics que una botiga", diu, tot afegint que "sempre hi ha un grup que és fidel a la casa".

La Unió Ciclista Sant Cugat

Cal destacar que, a banda d'oferir servei comercial, al llarg de la seva història, Cicles Cardona ha estat fonamental per a l'impuls i la promoció de la pràctica del ciclisme a Sant Cugat, fins al punt que la Unió Ciclista Sant Cugat es va fundar a la botiga l'any 1957, ara en fa 63. "Va començar a venir un grupet de joves de 17, 18 i 19 anys, que primer van fer la Penya Quiero y no puedo. Després, quan tots ja havien tornat de la mili, van fundar la Unió Ciclista", diu Cardona.

La Unió Ciclista Sant Cugat es va fundar a Cicles Cardona. FOTO: Ferran Mitjà

La Unió Ciclista Sant Cugat es va fundar a Cicles Cardona. FOTO: Ferran Mitjà

 

 
Comentaris

Destaquem