Guanyar temps i no treballar per tercers, una reflexió del llibre 'Fer diners'

L'economista santcugatenc ha presentat el seu primer llibre 'Fer diners' a El Siglo Mercantic davant una cinquantena de persones

L'economista santcugatenc Teodor de Mas ha presentat el seu llibre Fer diners aquest dimarts, 20 de juny, a El Siglo Mercantic de Sant Cugat. L'economista ha explicat que el seu ikigai és fer-se ric per tenir temps i no haver de treballar. De la mateixa manera, recomana al jovent, i també com a objectiu final del llibre, motivar al lector a "tenir un objectiu de vida".

Més info: Teodor de Mas, autor de ‘Fer diners’: “Estalviar és antisistema”

Presentació del llibre 'Fer diners' de Teodor de Mas. FOTO: Bernat Millet.

El llibre està dividit en 8 capítols que coincideixen amb el cognom dels seus 8 besavis, en qui s'inspira a l'hora de remetre als orígens i, tot i que es tracta d'un tema més personal, les anècdotes que explica poden fer que qualsevol se senti identificat. I és que, segons l'autor, "no és un llibre acadèmic" si no que està farcit d'anècdotes. "D'on venim condiciona com funcionem i estalviem”, i en el seu cas van ser els seus pares qui van inculcar-li l'esperit estalviador. 

Angerri ha citat un aspecte del llibre on parla sobre que "els diners són per fer-nos lliures, no per esclavitzar-nos". Així doncs, ha preguntat quina és la quantitat monetària que ens faria lliures. "Si no s'inverteix, els diners no serveixen per a gaire cosa, la finalitat és guanyar temps per a un mateix, per exemple, si heu tingut temps de venir a la presentació, és que sou una mica més rics". També ha parlat de la importància d'invertir en actius que a la llarga donaran més diners i "alliberaran de l'obligació de treballar".

Presentació del llibre 'Fer diners' de Teodor de Mas. FOTO: Bernat Millet.

Presentació del llibre 'Fer diners' de Teodor de Mas. FOTO: Bernat Millet.

"He tingut dues crítiques de part de gent jove que es pensava trobar un manual acadèmic sobre com fer-se ric apretant un botó" ha explicat De Mas, justificant que fer-se ric és un projecte a llarg termini on la voluntat i l'estalvi juguen un paper fonamental: "No funcionen els vídeos de Youtube que et diuen que invertir en criptomonedes et farà ric". Habitatge, fills (en cas de tenir-los), consum i estalvi són els quatre pilars del model que proposa Teodor de Mas i entre els quals s'ha de buscar un equilibri per aconseguir un 25% d'estalvi a final de mes. No obstant això, i tenint en compte que els preus de l'habitatge han incrementat, l'economista recomanar compensar les despeses i gastar menys els altres àmbits.

Si parlem de llengua, Angerri ha considerat "poc habitual" publicar un llibre d'economia domèstica en català de primeres. "La gent creu erròniament que és millor començar amb el castellà, és més senzill treure'l en català, passejar-vos per tota Catalunya, i un cop funcioni en català, ja us perseguiran les editorials per publicar-lo en castellà" ha contestat l'economista.

La presentació ha estat organitzada pel TOT Sant Cugat, patrocinat per Amat Cultura i ha comptat amb la col·laboració de Mercantic, la llibreria La Salvatge Llibres i d'Òmnium Cultural. El president d'Òmnium, Jaume Angerri, ha estat qui ha conduït la conversa amb l'autor del llibre.

Presentació del llibre 'Fer diners' de Teodor de Mas. FOTO: Bernat Millet.

Presentació del llibre 'Fer diners' de Teodor de Mas. FOTO: Bernat Millet.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem