Tres dies per engegar idees innovadores i socials a Sant Cugat

Aquest cap de setmana se celebra el Social Weekend del Vallès a Sant Cugat

Sant Cugat es converteix aquest cap de setmana en un punt d'atracció per emprenedors que vulguin tirar endavant una idea innovadora i social amb la celebració del Social Weekend, una trobada de persones amb esperit innovador i inquietuds socials que té l'objectiu d'impulsar innovacions socials sortides a partir d'una idea. Una de les principals dificultats amb les quals es troba un emprenedor és convertir la seva idea en un projecte viable i aquesta iniciativa, que celebra la segona edició a Sant Cugat, és fer més assumible aquest camí.

El Social Weekend es va celebrar per primera vegada a Terrassa el 2015, impulstat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Xarxa d'Innovació Social del Vallès i enguany arriba a Sant Cugat. Així, els dies 30 de setembre i 1 i 2 d'octubre; Sant Cugat atraurà gent de tota la comarca amb idees que volen tirar endavant. Hi ha activitats, tallers i xerrades enfocades a fomentar l'esperit emprenedor. Es faran a Cal Temerari.

Així, el Social Weekend Vallès és un esdeveniment on persones de diferents perfils professionals col·laboren i cocreen voluntàriament, durant dos dies de treball intens, per desenvolupar la màxima viabilitat d'idees innovadores socials. Precisament, el component social de les idees participants és imprescindible. "La innovació és el paraigua sota el qual desenvolupem tota la nostra activitat", va comentar la tinenta d'alcalde d'Innovació i Govern Obert, Joana Barbany, durant la presentació de les jornades el 22 de setembre.

El conseller de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Joan Carles Paredes, va explicar perquè enguany han decidit celebrar les jornades a Sant Cugat: "És un municipi que està al peu del canó en emprenedoria i innovació". Paredes va detallar d'on sorgeix aquesta iniciativa: "La gent té idees brillants, però hi ha moltes mancances alhora d'executar-la". "És un cap de setmana que pot contribuir a accelerar les idees que tenim al cap", va apuntar Pilar Garcia, del Consell Comarcal.

Tots els interessats es poden inscriure per participar en el Social Weekend a través d'internet. (25 euros).

Acompanyament

El programa del Social Weekend està enfocat a ajudar i acompanyar a emprenedors a tirar endavant les seves idees. Així, el divendres hi haurà espai perquè tothom qui vulgui presenti la seva idea. A partir d'aquí es configuren equips de gent amb inquietuds diferents per treballar en aquestes idees. El dissabte es treballarà en aquests grups per fer la concreció d'idees, un procés que comptarà amb la implicació de tutors especialitzats en emprenedoria. El diumenge es farà la presentació de les idees i es votaran les tres millors propostes.

A més, hi haurà dues ponències en el Social Weekend relacionades amb la innovació social. El 30 de setembre es farà la ponència inaugural, a càrrec de Meritxell Almirall, guanyadora del Concurs d'Idees Innovadores per a reptes socials al Vallès el 2015 i que ha aconseguit tirar endavant el seu projecte. El dissabte a la tarda, serà el periodista Roger Palà, un dels editors del mitjà de comunicació cooperatiu Crític, qui oferirà una xerrada sobre Com comunicar el teu projecte.

El Concurs d'Idees

Parelel·lament al Social Weekend, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Xarxa d'Innovació Social del Vallès organitzen enguany la tercera edició del Concurs d'Idees innovadores per a reptes socials; que té l'objectiu d'identificar, fer emergir i accelerar la posta en marxa idees innovadores que tinguin potencial de crear ocupació de manera sostenible i que es plasmin en una proposta inicial de projecte empresarial. És un concurs obert a tothom.

Les propostes es poden fer arribar fins al dia 24 d'octubre a través d'internet. Un dels requisits és que les idees estiguin vinculades al sector de l’economia social i solidària. De totes les idees, se'n seleccionaran quatre, que rebran una aportació de 2.500 euros i una consultoria externa per a la maduració i millora del projecte.

Consulta les bases.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem