Última setmana de negociacions a Delphi per evitar acomiadaments

Els treballadors i membres del comitè d'empresa es concentraran a les portes de l'Ajuntament aquesta tarda, abans del ple municipal

Quan encara falten gairebé deu dies perquè l'empresa faci públic l'ERO per acomiadar a treballadors de la planta que la multinacional nord-americana de fabricació de components d'automòbils té a Sant Cugat, els membres del comitè d'empresa segueixen negociant amb la direcció per evitar el màxim nombre d'acomiadament traumàtics. En aquest sentit, el president del Comitè d'Empresa de Delphi, José Antonio Morán, ha explicat al TOT que tot i que encara no s'ha arribat a un acord amb l'empresa, "de moment s'ha aconseguit reduir el nombre d'acomiadaments traumàtics". Dels 171 acomiadaments previstos, actualment n'hi hauria al voltant de 60 de traumàtics i la resta serien baixes incentivades o prejubilacions.

Concentració a l'Ajuntament
El comitè d'empresa ha anunciat que aquest dilluns 18 de novembre, membres del mateix comitè i treballadors de la planta de Delphi a Sant Cugat es concentraran a les portes de l'Ajuntament abans del ple municipal per fer visible el seu descontentament amb l'ERO. Cal recordar que l'Ajuntament i també la Generalitat han mostrat el seu suport a l'empresa per intentar evitar el màxim nombre d'acomiadaments i reduir l'afectació. Precisament aquest dilluns s'aprovarà una moció de caràcter institucional per donar suport a la plantilla de Delphi. 

Negociacions amb diàleg
El president del Comitè d'Empresa de Delphi, José Antonio Morán, fa una valoració positiva de la possibilitat que tenen de mantenir un diàleg constant amb la direcció de l'empresa per negociar els acomiadaments anunciats. En aquest sentit, Morán s'ha mostrat esperançat per arribar a un acord amb l'empresa durant aquesta setmana "perquè no hi hagi acomiadaments traumàtics" i de cara a la setmana que ve poder fer votacions i explicar als treballadors la situació.

El pròxim 29 de novembre s'oficialitzarà la llista amb els noms de les persones incloses a l'ERO, quan es faran efectius els acomiadaments.

 
Comentaris

Destaquem