Últims dies per sol·licitar els ajuts a l’habitatge de l’Ajuntament

Les ajudes poden ser d'un màxim de 500 euros per unitat familiar

Fins al 30 de setembre l’Ajuntament de Sant Cugat té obert el període per sol·licitar els ajuts econòmics a l’habitatge. L’objectiu d’aquesta iniciativa municipal és beneficiar les persones i famílies amb menor capacitat econòmica, així com a pensionistes i famílies monoparentals. Se'n poden beneficiar aquelles famílies que pateixen dificultats econòmiques, que siguin propietàries o llogateres d'un habitatge i que paguin l'Impost sobre Bens Immobles (IBI) a l'Ajuntament.

La quantitat que es destina a l’ajut varia progressivament en funció dels ingressos de la unitat de convivència, el nombre de persones que en formen part i el valor cadastral de l’habitatge on habiten. L'Ajuntament destina 350.000 euros a aquest concepte l'any 2019.

 

Enguany, s’amplia el rang de tots els trams d’ingressos per afavorir l’accés a l’ajut als col·lectius més vulnerables, neutralitzant l’efecte fiscal dels ajuts atorgats en l’exercici anterior. S'augment el percentatge del 70% al 80%  de l’ajut per al tram d’ingressos de fins a 2,06 cops l’índex de renda de suficiència de Catalunya (IRSC) i s'incrementa el topall màxim dels ajunts de 450 a 500 euros.

Les sol·licituds per obtenir aquests ajuts socials s’han de presentar a l’Oficina d'Atenció a la Ciutadania de l'Ajuntament i es poden fer:

  • Via telemàtica, a través de la seu electrònica amb el certificat digital o mitjançant l’Idcat mòbil. El servei gratuït 010 facilita la cerca de la informació i fa l’acompanyament per a dur a terme el tràmit.
  • Presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, amb cita prèvia, que es pot demanar a través del 010 o de santcugat.cat/citaprevia.

Es poden consultar els requisits i tota la informació necessària per sol·licitar l'ajut a través d'internet.

Aquests són els trams de renda i les ajudes que s'ofereixen:

Captura de pantalla 2019 09 12 a las 11.15.17
 
Comentaris

Destaquem