Un vi fet pel Celler Santa Maria reconegut a Hong Kong

El Maius Barranc de la Bruixa 2011, elaborat pel celler santcugatenc, és reconegut amb una medalla de plata a un certamen internacional de Hong Kong

Un dels vins elaborats pel Celler Santa Maria de Sant Cugat ha estat distingit amb una medalla de plata a la Hong Kong International Wine and Spirits Competition. Es tracta d'un certamen de vins i licors d'arreu del món on catadors de prestigi puntuen en una cata a cegues tots els productes que s'hi presenten. El vi guardonat, en la categoria de vins negres, ha estat el Maius Barranc de la Bruixa 2011, que elaboren a partir del raïm que extreuen de la seva vinya del Priorat.

La distinció de plata implica una puntuació de més de 80 punts sobre 100 i el concurs ho defineix com un qualitat excel·lent. El certamen va tenir lloc durant la primera setmana de novembre i el propietari del Celler Santa Maria, Josep Gómez, se'n va assabentar el dia 5. Ara, Josep Gómez està tramitant els segells per poder posar-los a les botelles del vi distingit.

"És la primera vegada que hi participem", destaca Gómez, que explica que no és molt amants dels concurs però en aquest sí que s'hi va apuntar: "Els catadors no miren la marca quan caten el vi. A vegades veure la marca condiciona molt". I és que segons el propietari del Celler, la gent es condiciona una mica per la marca quan veu vi: "A vegades no es tracta per pagar més".

Sobre les característiques del Maius Barranc de la Bruixa 2011, Gómez destaca que és "molt net de gust, persistent en boca i amb uns punts àcids que li donen molta frescor. Tot i això, reconeix que ell és molt perfeccionista amb els seus vins: "Sempre li trobo defectes al meu vi".

Un Celler amb història
El Celler Santa Maria va obrir les seves portes a Sant Cugat, al carrer que li dóna nom, l'any 1949 dedicant-se exclusivament a la venda de vins al detall. Més endavant es va convertir en una botiga de vins especialitzada amb un extens catàleg de marques i denominacions d'origen.

La vinya
de la qual disposa es troba al Barranc de la Bruixa dins el municipi de la Morera de Montsant al Priorat. Durant el procés d'elaboració del vi,  només fan servir el seu propi raïm, collit principalment de vinyes de set i vuit anys d'edat, juntament amb algunes de més velles que ja estaven creixent allà quan van comprar la terra.

 
Comentaris

Destaquem