La vaga de fam de l'oci nocturn aconsegueix el seu primer objectiu

El sector de l'oci nocturn desconvoca la vaga de fam després d'aconseguir una reunió amb el Govern

El sector de l'oci nocturn ha aconseguit una reunió amb la Conselleria d'Empresa i el compromís d'una altra amb Salut, després de quatre dies acampats a Plaça Sant Jaume de Barcelona. Treballadors de la indústria van convocar una vaga de fam per demanar una taula de diàleg i poder negociar com tirar endavant amb la situació d'un sector que fa gairebé un any i mig que està tancat.

"Demanem que se'ns doni una garantia jurídica i uns protocols de seguretat que ens permetin una estabilitat. Volem assegurar-nos que si ens obren no ens tornaran a tancar a la mínima que pugin els contagis, que podrem assegurar seguretat sanitària i estabilitat econòmica", ens explica Laura Garcia, una de les sòcies del Moon de Sant Cugat i presidenta del col·lectiu Sant Cugat Restauració i Oci Nocturn. Des dels col·lectius demanen que es facin servir els mateixos mètodes que utilitzen els altres sectors, com el certificat Covid o el control d'aforaments. "Tothom fa vida normal i a Europa l'oci nocturn ja ha obert. Nosaltres som els últims de la classe", ha lamentat.

Les persones acampades asseguren que, tot i haver assolit el primer objectiu i haver desconvocat la vaga de fam, seguiran acampats fins a saber el resultat de les reunions. Expliquen que han rebut ajudes econòmiques del Govern, però que són d'un rang molt ampli i no tenen en compte les necessitats de cadascú. Tot i el desgast econòmic asseguren que el pitjor és el desgast emocional de no poder tornar al seu dia a dia normal mentre al carrer tot sembla que va posant-se en ordre.

Durant els dies d'acampada els manifestants han pogut anar observant la situació en què es troba la ciutat: "els veïns estan farts, diuen que no poden dormir. I nosaltres ho veiem: la gent es passeja a la nit sense rumb amb els gots a la mà. Tots necessitem esbarjo, però l'oci nocturn està deixat", relatava Garcia. "Estem fets pols, però la batalla continua".

 
Més informació
 
Comentaris

Destaquem