Valldoreix aprova un pressupost de 9 milions d'euros pel 2016

La principal font de finançament de Valldoreix és l'Ajuntament de Sant Cugat

(A la part inferior trobareu una infografia amb les dades de tot el pressupost) La junta de veïns de l'EMD de Valldoreix va aprovar inicialment els pressupostos pel 2016, que seran de 9,1 milions d'euros. Això suposa un increment d'uns 800.000 euros respecte al 2015. La proposta es va aprovar amb els vots favorables de CiU, el vot contraris de la CUP-PC i l'abstenció de Ciutadans i ERC.

Com és habitual, la principal font de finançament valldoreixenca prové de l'Ajuntament de Sant Cugat. Mentre l'EMD paga 2,3 milions a l'Ajuntament pels serveis prestats, el Consistori aporta 5,6 milions. Així, la diferència neta és de 3,3 milions d'euros per Valldoreix.

Pel que fa al capítol de despesa, cal destacar l'augment de les inversions, que passen de 280.000 euros el 2015 a 456.000 euros pel 2016. L'expropiació, d'acord amb el propietari, del Garden del costat de l'EMD (270.000 euros); les noves marquesines (63.000 euros); o la redacció de projectes (50.000 euros) són algunes de les inversions destacades. En el pressupost també hi ha una partida de 200.000 euros per si s'han d'enderrocar les tres cases afectades per una sentència judicial.

Xavier Humet, vocal de la CUP-PC, va lamentar que el govern valldoreixenc no hagués comptat amb la participació de l'oposició per fer els pressupostos. En el mateix sentit es va pronunciar Noël Climent, d'ERC: "Estic convençut que estan bé, però ens hagués agradat participar". El vocal d'Economia, Xavier Gavaldà, va dir que ja havia ofert la possibilitat de reunir-se amb l'oposició i que la porta encara està oberta per parlar: "El pressupost és viu, es poden fer modificacions durant l'any".

 
Comentaris

Destaquem