Valldoreix tindrà un pressupost de 9,2 milions d'euros pel 2018

El govern valldoreixenc aprova en solitari i sense participació de l'oposició els comptes pel 2018

L'Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix tindrà un pressupost de 9,2 milions d'euros pel 2018. El govern en majoria de PDeCAT-Demòcrates-Actuem ha aprovat en solitari els comptes, que preveuen inversions per valor de 456.000 euros, durant la Junta de Veïns de l'EMD celebrada aquest dimarts, 12 de desembre. Respecte al 2017, el pressupost valldoreixenc creix un 1,2%.

L'únic grup de l'oposició present a la Junta de Veïns, CUP-PC, ha votat en contra del pressupost i ha criticat la falta de diàleg del govern. "No hem participat gens de l'elaboració del pressupost i ens hagués agradat fer-ho", ha lamentat el vocal Xavier Humet.

Una situació que ha reconegut la vocal d'Economia de l'EMD de Valldoreix, Elena Degollada: "Els hi hem donat el pressupost bastant fet. El problema que tenim és que la part d'inversions, que és l'única amb la que es pot jugar, és petita".

Pel que fa a les inversions, "menys" de les que voldria el govern, segons la vocal d'Economia; més de la meitat seran per la renovació del clavegueram a la riera de Can Nonell, amb una previsió de més de 250.000 euros. També es preveuen millores urbanístiques al passeig de Rubí per valor de més de 100.000 euros o actuacions al Ferran i Clua i a l'Escola Bressol.

D'altra banda, s'aprofitarà una subvenció de la Diputació de Barcelona per adequar part de l'espai del Garden del costat de l'EMD de Valldoreix per acollir l'ampliació de l'Escola de Música.

Més de sis milions de Sant Cugat

Bona part del pressupost valldoreixenc ve marcat per la gestió ordinària de l'entitat i de la vila. 2,3 milions d'euros són per les remuneracions del personal, una partida que ha pujat 200.000 euros respecte a l'any passat, i 2,6 milions són per la compra de béns corrents i serveis, com l'enllumenat públic i la recollida de deixalles.

Pel que fa als ingressos, 2,2 milions d'euros provenen dels impostos directes i indirectes i de les diferents taxes que paguen els ciutadans. D'altra banda, l'aportació de l'Ajuntament de Sant Cugat a l'EMD és de 6,8 milions d'euros; mentre que Valldoreix paga al Consistori santcugatenc uns 2,5 milions.

Aquestes quantitats es fixen en el conveni econòmic entre les dues administracions, que calcula els serveis que l'Ajuntament ofereix als valldoreixencs i els serveis que l'EMD assumeix dins de Valldoreix en relació els impostos que paguen els veïns a cada entitat. Pel 2018, es preveu un increment de 130.000 euros en l'aportació de Sant Cugat a Valldoreix.

 
Comentaris

Destaquem