El Women Evolution anima les dones a posicionar-se per ser líders

El Women Evolution arriba a la cinquena edició potenciant i visibilitzant el talent i el lideratge femení des de Sant Cugat

"Transformant l'autoconeixement i l'autolideratge de les dones aconseguim una societat millor". És la reflexió de María Díaz, directora de Comunicació, Marca i Relacions Institucionals d'Esade, durant la inauguració del Women Evolution, el congrés que vol potenciar i visibilitzar el paper femení en la societat i les organitzacions empresarials. Esade Sant Cugat acull aquest dijous 19 d'octubre la cinquena edició de la jornada, enguany centrada en el paper de les tecnologies en el lideratge femení.

Alhora, un auditori amb majoria aclaparadora de dones ha posat de relleu la necessitat d'incorporar encara més homes en aquesta lluita. 

Elvira Bisbe: "Continua havent-hi desigualtat i és un problema per les organitzacions i el país"

Elvira Bisbe, vicepresidenta del Col·legi de Metges de Barcelona, ha recalcat la importància de potenciar els lideratges i el talent de les dones professionals per avançar cap a la igualtat d'oportunitats total: "Continua havent-hi desigualtat i és un problema per les organitzacions i el país".

Tot i fugir del concepte de lideratge femení, ha volgut posar en valor un tipus de lideratge basat en un treball horitzontal, en equip i empàtic. "És un lideratge transformador i un valor que tenen moltes dones", ha afegit Bisbe, reconeixent que també hi ha homes que el practiquen.

Un món de riscos i desconfiança

Meritxell Farré, directora d'Acció Social d'Aigües de Barcelona, ha estat la primera ponent del Women Evolution i ha posat el focus en els reptes que afronten actualment les empreses. "Estem en un context mundial de riscos constants, en un món canviant i de conflictes", ha assenyalat Farré, emfatitzant que aquest entorn provoca "desconfiança" en la ciutadania. "Les empreses han de convertir la desconfiança dels ciutadans en seguretat. El món ens ha interpel·lat i hem de fer accions per mitigar aquests riscos", ha recalcat. 

En aquest panorama, el Women Evolution posa de relleu la necessitat que les dones prenguin part de les decisions, tal com apuntava Bisbe: "Tenir dones en llocs de lideratge és una necessitat". I ha enviat un missatge clar al col·lectiu: "No tot és problema que no ens deixin, sovint som nosaltres les que no ens posicionem". Així, ha fet una crida a les dones a situar-se per assumir càrrecs de responsabilitats a les organitzacions. 

Escoltar les dones

Per l'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, la celebració del Women Evolution situa la ciutat al "mapa de l'emprenedoria i la igualtat": "És una cita imprescindible i necessària". A més, ha reivindicat valors com la cooperació, la resiliència, la paciència o la generositat, que ha vinculat especialment a les dones: "No són febleses, són autèntiques fortaleses". "Escoltem de veritat a les dones", ha conclòs.

El Women Evolution s'allarga fins a les sis de la tarda d'aquest dijous i compta amb ponències i taules rodones d'experts sobre empreses saludables, talent femení o tecnologia i innovació. A més, la jornada finalitza amb el lliurament de diferents premis: Begoña Mundó, consellera delegada de Tema-Litoclean (premi a la directiva referent); Víctor Costa, economista i periodista (premi a l'home còmplice); Argelia Garcia, CEO de ToGrowfy (Premi a la CEO inquieta); Ana Maiques, fundadora de Neuroelectrics (premia l'emprenedora en innovació); i Amanda Rodríguez-Urrutia, psiquiatra a Vall d'Hebrom (premi d'honor del jurat).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem