El Women Evolution destaca el lideratge feminista per transformar el món

L'alcaldessa de Sant Cugat ha destacat la necessitat d'impulsar la "mirada feminista" en el segle XXI

El Women Evolution ha reivindicat el lideratge femení i feminista com una palanca per transformar la societat i donar resposta situacions com l'emergència climàtica o habitacional. Esade Creapolis acull durant tot el dijous la tercera edició d'aquest congrés, dirigit a la dona professional, que té l'objectiu visibilitzar i impulsar el talent femení en el món empresarial i econòmic. "Fem que el segle XXI sigui el de la mirada feminista. És una de les primeres grans transformacions per afrontar amb garantia els reptes del futur", ha assenyalat l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla.

Meritxell Benedí, presidenta de l'Institut Català de les Dones, ha emfatitzat la importància d'impulsar el lideratge feminista: "És crucial". "No és una qüestió només de justícia, sinó que està demostrat que quan les dones entren al lideratge de les organitzacions, s’enriqueixen econòmicament i es diversifiquen. Les empreses privades que treballen només des d'homes blancs, heterosexuals i sense discapacitat, només es dirigeixen a aquest col·lectiu. I la societat és molt més diversa", ha argumentat Benedí. Així, ha denunciat que encara costa veure dones al capdavant d'empreses i administracions. 

Meritxell Benedí: "Les dones i el treball que fem sosté el món"

Benedí ha insitit també en la necessitat que les dones impulsin un lideratge femení, sense intentar repetir els estereotipis masculins: "Tenim una capacitat d’influir i prendre decisions que repercuteixen en la vida de les persones amb qui treballem. Aquest és el canvi que hem de promoure". "Les dones i el treball que fem sosté el món. Sense treball reproductiu, no hi ha treball productiu. Quan liderem hem de pensar no només en la producció, sinó també en les condicions de vida dels treballadors i l’impacte del que produïm", ha reflexionat.

Una de les denúncies és que les dones encara assumeixen la major part del treball de cures i de la llar, un impediment per desenvolupar-se en el món professional: "Tenim la meitat de la població treballant per l’altra meitat. Quan les dones estem a l’espai públic, encara estem qüestionades".

Mireia Ingla: "Som capaces de liderar qualsevol empresa o administració"

Sobre el treball de cures, l'alcaldessa ha posat de manifest que durant la pandèmia s'ha demostrat vital i ha recordat que majoritàriament l'assumeixen les dones. "Però també podem dedicar-nos a professions que impliquin treballar sota pressió, visió a llarg termini o gestió d’equips. Som capaces de liderar qualsevol empresa o administració", ha volgut reivindicar. 

A més, ha destacat algunes de les característiques de les dones com a líders, amb unes "formes de lideratge col·lectiu, més capaces de teixir aliances". "El lideratge femení el reivindiquem per justícia i necessitat social", ha insistit Elena Vila, tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica de Sant Cugat. 

Els valors del lideratge femení

Vila també ha posat en valor "la gran avantatge" de lideratge femení: "Per naturalesa som més emocionals, més empàtiques i més resolutives. Com s’ha demostrat a les grans crisis, tenim més capacitat per gestionar situacions complexes i complicades. N’hem de ser conscients.

Finalment, ha volgut reivindicar el govern de Sant Cugat com a "feminista" sense "complexes".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem