400 joves de tot el món a Sant Cugat per debatre sobre temàtiques de rellevància mundial

Estudiants de 15 nacionalitats diferents i escoles locals com l’Àgora Sant Cugat International School han participat en el congrés que s'ha clausurat a l'European International School of Barcelona

La setmana passada va tenir lloc a ESADE Sant Cugat la vuitena edició de la conferència BIMUN ESADE, esdeveniment internacional de debat en format simulació de les Nacions Unides (Model United Nations) organitzat per la BIMUN Association en col·laboració amb ESADE, i que reuneix a joves estudiants d’entre 15 i 18 anys. L'esdeveniment va comptar amb la presència de 400 persones de més de 15 nacionalitats diferents i diferents i escoles locals  i internacionals, com per exemple com per exemple l’Àgora Sant Cugat International School, el Col·legi Francès de Barcelona, el Benjamin Franklin IS, el Sotogrande International School, l’International School of Bologna, l’Institution Notre Dame o el TED Istanbul College, entre d’altres.

Sessió del congrés internacional BINUM ESADE 2024. FOTO: Cedida

Sessió del congrés internacional BIMUN ESADE 2024. FOTO: Cedida

En aquesta edició els participants van debatre un ampli ventall de temàtiques, com ara les tensions al Mar de la Xina Meridional, els drets de les dones als països en vies de desenvolupament, el problema del fentanil o les perspectives econòmiques i comercials de l’Àrtic i la seva conservació com a punt clau en la lluita contra l’emergència climàtica. El debat va tenir lloc a ESADE Sant Cugat, mentre que la Cerimònia d’Inauguració va ser a l’auditori d’ESADE Pedralbes el dijous 18 d’abril i la Cerimònia de Clausura a l’auditori del European International School of Barcelona el dissabte 20 d’abril.

A la Cerimònia de Clausura va assistir la regidora d'educació a l'Ajuntament de Sant Cugat, Carme Ardid,  i la Directora General del European International School of Barcelona, Esther Herranz, qui va oferir una breu ponència per destacar la importància del desenvolupament del talent jove i els esforços que fan les escoles en l’educació avui en dia.

Participants internacionals al BINUM ESADE 2024. FOTO: Cedida

Participants internacionals al BIMUN ESADE 2024. FOTO: Cedida

BIMUN ESADE 2024

BIMUN ESADE 2024 és una activitat cultural i educativa que fomenta l'aprenentatge de competències com la persuasió, el debat i la parla en públic, així com valors com la companyonia i el pensament crític.

A més, l'esdeveniment promou la participació activa i el compromís dels joves en temes de política internacional. En aquest sentit, els joves poden adquirir habilitats pel treball en equip, la resolució de problemes i el lideratge.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem