58 estudiants del programa Erasmus+, a Sant Cugat per compartir els seus projectes

Aquests estudiants de secundària internacionals comparteixen el projecte en comú de redefinir estructures en desús o en declivi del seu entorn local

58 estudiants del programa Erasmus+ de Grècia, Holanda, Irlanda, Itàlia, Noruega i de l'Estat espanyol han tingut aquest dimecres 8 de febrer una recepció amb l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, i la regidora d'educació, Pilar Gorina a l'auditori de la Casa de Cultura. Aquest programa el coordina a Sant Cugat l'Agora Sant Cugat International School (ASIS) i Martin Getz, coordinador dels projectes d'Erasmus+ a l'escola, ha valorat que en l'actual projecte els alumnes miren de donar un "nou sentit" als edificis de les ciutats europees.

Acte de recepció oficial de l'alcaldessa, Mireia Ingla, als alumnes del programa Erasmus+. FOTO: AJuntament

Acte de recepció oficial de l'alcaldessa, Mireia Ingla, als alumnes del programa Erasmus+. FOTO: AJuntament

Projecte ReACT!

En el projecte ReACT! (Reanimating Cultural Treasure!) d’Erasmus+ 2021-23 els estudiants comparteixen un projecte en comú: redefinir (“reanimar”) estructures (“tresor cultural”) o en desús o en declivi del seu entorn local (edificis, fàbriques, estacions de trens, ponts, patrimoni històric…) per donar-los un nou sentit. Tant el concepte del nou sentit com el material empleat per aconseguir la seva transformació s'han de tenir en compte de cara a la comunitat que l'envolta.

Els estudiants han visitat l'Agora Sant Cugat International School per explicar l'estructura i el concepte que han triat, i per investigar el tema del reciclatge del material. Un dels projectes que s'ha treballat en aquest programa té un caràcter local i és la revisió de la zona de Lestonnac.

Martin Getz, coordinador del programa Erasmus+ de l'Agora Sant Cugat International School. FOTO: Ajuntament

Martin Getz, coordinador dels projectes d'Erasmus+ de l'Agora Sant Cugat International School. FOTO: Ajuntament

Sobre aquesta iniciativa, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha destacat que els projectes presentats "casen amb el que aquest govern està promocionant amb la necessitat de l'emergència climàtica i de la transició energètica i amb projectes que tenen en compte la sostenibilitat amb espais i materials oberts a la comunitat".

I ha valorat, en concret, la proposta de l'Agora Sant Cugat International School (ASIS), escola amb la qual ha recordat que  l'Ajuntament treballa de forma habitual. Una col·laboració que destaca com a positiva per "ajudar a tirar endavant la ciutat".

Alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, rebent els regals dels estudiants Erasmus+. FOTO: Ajuntament

Alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, rebent els regals dels estudiants Erasmus+. FOTO: Ajuntament

Un programa internacional de més de 10 anys

Per la seva banda, Martin Getz ha valorat la "internacionalitat" del programa i els 13 anys d'aquest, que ja ha impulsat 5 projectes durant la seva etapa com a coordinador. "En cada projecte, tant els docents com els alumnes aprenen i això ha fet que el programa hagi experimentat una evolució". "Cada projecte està connectat amb l'anterior i els alumnes aprenen dels seus predecessors", assegura Getz.

Aquests projectes són acadèmics, però Getz no veu malament que poguessin fer-se realitat, i ha destacat que es prepara i "empodera" als alumnes per al món professional. I sobretot ha subratllat les amistats que fan en aquest programa. "Aquests alumnes seran amics en el futur a banda de la professió que tingui cadascú".

Durant la recepció oficial, els alumnes del programa Erasmus+ han lliurat un obsequi del seu país a l'alcaldessa. A banda de Mireia Ingla i Martin Getz, ha assistit també el director d'Agora Sant Cugat International School, Vicenç Gandol i Jordi Ros, sotsdirector d'ASCIS.

Programa Erasmus+

La Unió Europea promou a través d'aquest programa la mobilitat i la cooperació entre centres educatius, per tal de desenvolupar projectes educatius conjunts per a alumnat i professorat. Els alumnes d'ASIS porten dos cursos treballant de forma cooperativa amb alumnes de Grècia, Irlanda, Alemanya, Holanda i Noruega en el projecte ReACT!, amb l'objectiu de redefinir estructures en desús o en declivi del seu entorn local.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem