contingut promocionat
llar infants alba logo

 

 

L'Alba Llar d'Infants explica què vol dir l’adaptació a la llar d’infants

A la llar l’acompanyament de les educadores és molt important, sempre estan a l’abast dels infants

La Llar d’Infants Alba, situada al carrer del Carme, 40 de Sant Cugat, ha compartit la següent reflexió.

Encara que actualment els infants amb les seves famílies tenen molta vida social, el cert és que el nucli de la seva confiança no deixa de ser reduït. Per tant, començar l’escola bressol vol dir que l’infant viu noves experiències, noves relacions personals i nous vincles, tant amb les educadores com els altres infants de l’escola bressol.

Per les famílies no és fàcil escollir la llar d’infants, però un cop presa la decisió, aquesta ha d’ajudar que la família estigui tranquil·la a l’hora de deixar al seu infant. Aquest és el punt més important, ja que li transmet aquesta seguretat.

També és clau poder acomiadar-se amb convicció quan l’adult marxi i no desaparèixer, així no deixarà una sensació d’abandó.

Les rutines diàries i la continuïtat ajudaran l’infant a poder anticipar el que passarà després i també a sentir-se més tranquil. Per tant, si un infant es posa malalt, pot ser que la seva adaptació sigui més llarga.

El plor dels nens i les nenes és una manera d’expressar-se i pot significar moltes coses, ja que molts encara no tenen facilitat de paraula. No sempre vol dir que no vulgui venir a l’escola, sinó que et trobaré a faltar, mama t’estimo, papa vine aviat... Sempre s’ha de valorar com està globalment durant la seva estada a l’escola i si només plora quan el deixen, per dormir en un primer moment, en els canvis d’espai... això de mica en mica ha d’anar disminuint, tenint en compte que cada infant necessita el seu propi temps.

A la llar d’infants l’acompanyament de les educadores i les mestres és molt important, sempre estan a l’abast dels infants dedicant-los el temps que necessita cadascun, sense presses, deixant-los sempre fer, potenciant i fomentant així la seva autonomia.

Les aules de la llar estan preparades amb diferents propostes senzilles, que permetrà als infants conèixer-se, interactuar, compartir i a poc a poc trobar el seu lloc dins d’ella adquirint petits coneixements que els ajudarà a créixer.

Pati de l'escola bressol de Sant Cugat, Alba Llar d'infants. FOTO: Cedida

 
Comentaris

Destaquem