contingut promocionat
Logo Pureza de María

 

‘Dijous de discerniment’, la nova proposta del ‘Pureza’

Aquesta iniciativa té com a objectiu ajudar els estudiants a comprendre i gestionar les seves emocions

El Col·legi Pureza de María compta amb un “emocionant” projecte de desenvolupament personal dissenyat per a fomentar la interioritat i el benestar dels seus estudiants. Aquest projecte, titulat Dijous de discerniment, té com a objectiu ajudar els estudiants a comprendre i gestionar les seves emocions, prenent inspiració dels ensenyaments de Jesús.

L'escola Pureza de María fomenta amb aquest projecte l'autoconeixement, l'empatia i la presa de decisions conscients. FOTO: Cedida

L'escola Pureza de María fomenta amb aquest projecte l'autoconeixement, l'empatia i la presa de decisions conscients. FOTO: Cedida

En què consisteix la proposta Dijous de discerniment?

Cada dijous, l’alumnat participa en un procés de reflexió guiat per l’Agenda d’Emocions i Valors. En aquest procés, se’ls anima a:

  • Explorar Emocions: Els estudiants identifiquen la seva emoció més intensa, nomenant-la i connectant-la amb colors d’una roda emocional.
  • Discernir Causes: se’ls anima a prendre distància i reflexionar sobre les circumstàncies que han desencadenat aquesta emoció.
  • Contemplar amb Jesús: Els estudiants es connecten amb la figura de Jesús i reflexionen sobre com ell abordaria la situació des del seu amor i compassió.
  • Definir Accions: Finalment, els estudiants trien un verb que representi la millor acció a prendre en resposta a les seves emocions i reflexions.

Aquest projecte busca fomentar l’autoconeixement, l’empatia i la presa de decisions conscients en els estudiants. Promou un entorn de pau i reflexió, ajudant els estudiants a connectar-se amb el seu interior i amb valors de compassió i amor al proïsme.

Amb aquesta activitat mostren el seu compromís amb el desenvolupament integral dels estudiants. Volen no solament oferir-los una educació acadèmica de qualitat, sinó també equipar-los amb les habilitats necessàries per a navegar per la vida amb empatia i resiliència.

Aquest innovador projecte s'alinea amb la perspectiva catòlica de la missió del col·legi Pureza de María de formar ciutadans responsables i conscients identificats amb Jesucrist.

Alumnes del Col·legi Pureza de María de Sant Cugat. FOTO: Cedida

 
Comentaris

Destaquem