Il·lusions i reptes a l'acte d'inauguració del curs escolar

Educar des de la igualtat i respecte mutu, la coeducació i l'impuls de l'ús social del català, entre els temes que s'han tractat

Sota el lema "Aprendre a ensenyar per ensenyar a aprendre", s'ha celebrat l'acte institucional d'inauguració del curs escolar al Casal de Mira-sol, el qual ha comptat amb l'alcalde, Josep Maria Vallès, la regidora d'Educació, Carme Ardid, la directora dels Serveis Territorials del Vallès Occidental, Maite Fons i la Doctora en Filosofia i Ciències de l'Educació, Anna Forés. Tots ells, han donat el seu punt de vista sobre el que serà important tenir en compte de cara a aquest curs que es presenta i quins són els punts claus a treballar. Des de les millora de patis que necessiten algunes escoles, el cas de La Mirada, fins els valors que s'han de transmetre a l'aula o la importància del català, entre d'altres.

Un acte ple de reptes

Josep Maria Vallès ha iniciat l'acte refermant el compromís del govern per donar una educació de qualitat als infants i joves durant aquest curs, els quals descobriran el seu potencial de la mà de tots els docents de Sant Cugat. També, ha assegurat fermament que no es retallarà cap suport essencial pel que fa a l'educació, després de la no assistència de les AFAs a l'acte com a senyal de protesta per les "retallades" del Consistori a l'escola pública. Aquest curs es treballaran una sèrie de temes que ja hi ha sobre la taula com: la millora dels patis, la reducció de l'abandonament escolar, el cas de La Mirada i la situació de les escoles bressol pel que fa a les vacants i les substitucions. L'acte ha continuat amb la directora Maite Fonts, qui també ha donat per inaugurat el curs escolar. Ha transmès que des del departament, cada any estan treballant per millorar l'aprenentatge a les aules; disminuint les ràtios i incorporant a més docents. També ha volgut recalcar la importància d'educar amb valors als infants, ensenyant-los a "ser crítics i constructius" i d'altra banda, d'impulsar l'ús social del català com a principal eina de cohesió i de sentiment de pertinença.

Una professió que es resumeix en bondat i talent

La regidora d'Educació ha donat pas a la ponència de la Doctora Anna Forés, on a través de preguntes obertes i proximitat cap al públic, ha dut a terme la conferència amb una contínua interacció entre els docents de la sala. El primer missatge que ha volgut compartir és la definició de la feina de mestra, la qual, segons Anna Forés, es resumeix en "bondat i talent", apel·lant que s'han de complementar, ja que "l'una sense l'altra no té sentit en aquesta professió". Durant la ponència ha insistit en la importància de com els docents "mirem als infants", ja que d'aquesta manera perceben si es creu en ells o no, fet que acaba influint en el seu comportament.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem