contingut promocionat
LITTLE DUCKY logo

 

 

La llar d’infants, espai enriquidor en el creixement dels infants

A l’escola bressol Little Ducky els infants es familiaritzen amb l’anglès a partir d’Infantil 1

Little Ducky, a Joan XXIII, 31 (Sant Francesc), valora la tasca feta a les llars d’infants. Durant els primers sis anys de vida els infants faran un desenvolupament físic, motriu i cognitiu molt significatiu, es desplaçaran per si sols, adquiriran hàbits d’alimentació, rutines de son, progressaran en la seva autonomia, una important transició del llenguatge gestual al verbal, i, de mica en mica, seran capaços d’anar expressant les seves emocions, tot plegat anirà conformant el seu “Jo”.

Així doncs, l’etapa entre els 0 i els 3 anys, en la qual els petits estan a la llar d’infants, incidirà notablement en la base d’aquestes capacitats i els hi donarem les eines per tal que creixin i es desenvolupin segons la seva evolució madurativa.

Espai de llibertat

Els nens i les nenes en aquesta edat es mostren encuriosits per tot el que els envolta o succeeix en el seu entorn, i es converteixen en uns “exploradors força actius!!” L’escola bressol els ofereix un espai de llibertat, segur, amb un ambient tranquil i afectuós que els hi presentarà situacions o propostes en escenaris d’aprenentatge que poden ser espontanis, com observar i tocar l’aigua un dia de pluja, o poden ser programats per les educadores, per exemple, manipular, classificar..., pinassa o fulles de diferents colors i textures a la tardor.

Espai de socialització

Però la llar d’infants és, principalment, un espai de socialització pels infants on interaccionen amb els seus iguals. El joc fomentarà aquesta interacció, per això és important que sigui en grup, els hi plantejarà situacions d’imaginació i creativitat propiciant conductes espontànies. El Joc lliure esdevé un canal per a l’aprenentatge cognitiu, el desenvolupament motor i l’expressió emocional.

Més complex i organitzat serà aquest joc en tant la motricitat es va desenvolupant. En aquesta etapa, evoluciona cap a desplaçar-se de forma autònoma. La progressiva consciència del seu esquema corporal farà que els seus moviments cada vegada siguin més segurs i coordinats. L’actitud imitativa, és un canal d’aprenentatge importantíssim, assoleixen nous reptes!!, com saltar petites alçades.

Pels infants és important el reconeixement un cop aconsegueixen una fita, els estimularà per esforçar-se cada cop més!! En principi els seus mecanismes de comunicació seran el plor, el tacte, el somriure..., fins a desenvolupar el llenguatge oral. Aprofitant la seva curiositat per descobrir i la seva gran capacitat d’aprenentatge en aquesta etapa podem introduir un nou idioma. A Little Ducky els infants es familiaritzen amb l’anglès a partir d’Infantil 1.

Per tot això, l’escola bressol és un espai que enriqueix i influeix positivament en el creixement dels nens i les nenes.

El joc és protagonista a l'escola bressol de Sant Cugat, Little Ducky. FOTO: Cedida

 
Comentaris

Destaquem