contingut promocionat
montiba logo

 

 

Montiba, l'escola hereva de la renovació pedagògica del mític Institut Escola

El curs 2024-2025 obrirà ben a prop de Sant Cugat una escola amb un projecte educatiu consolidat

Fa gairebé un segle, la Generalitat republicana va impulsar una escola que marcaria un abans i un després en la renovació pedagògica del país. Era l'Institut Escola que bevia del projecte del Instituto Escuela de Madrid. Amb el mateix esperit, Montiba neix de l'experiència del Colegio Madrid, la institució educativa que ha donat continuïtat al projecte primigeni del Instituto Escuela de Madrid. Apropa't a les portes obertes del 6 de febrer a Sant Cugat per conèixer l'escola!

  Vine a les portes obertes!

Què ofereix l'escola Montiba?

L'escola Montiba (nom format a partir de les paraules Món, Tibidabo i Barcelona) començarà el curs 2024-2025 amb infantil i primària i oferirà en els seus estudis un equilibri entre les ciències, les humanitats i les arts. Farà servir un mètode amb trajectòria que desenvolupa en els alumnes les habilitats clau per al seu camí a la universitat. Avalen aquest mètode un equip directiu format i experimentat. La directora general, Anna Escoda, graduada en ADE i Educació Infantil amb honors i Màster en Neurociència Cognitiva i vinculada al Colegio Madrid des del 2018 liderant la programació de P4; la directora de primària, María Navarro, amb experiència en els sistemes educatius espanyol, americà i britànic; i Elena Flórez, assessora i directora de Colegio Madrid, té més de 30 anys de dedicació a l'educació i el lideratge escolar al Colegio Estudio. És llicenciada en matemàtiques i distingida amb la medalla de plata al mèrit del treball, fundadora i directora del Colegio Madrid. La seva profunda experiència i passió per l'ensenyament són fonamentals pel Col·legi Montiba.

Des del centre es persegueix formar persones capaces de pensar per si mateixes, relacionar unes idees amb unes altres, construir-ne de noves i participar activament en el món. Perquè per a nosaltres, educar és molt més que transmetre informació; és donar a l’estudiant un tresor cultural que pugui emprar en tots els àmbits de la seva vida. Per exemple, els alumnes d'aquesta escola estaran capacitats per desenvolupar idees, fer recerca i investigació, organitzar apunts, fer esquemes o aportar opinions.

Render de l'aula d'infantil de l'escola a prop de Sant Cugat, Montiba. FOTO: Cedida

Render de l'aula d'infantil de l'escola a prop de Sant Cugat, Montiba. FOTO: Cedida

L'esport serà l'altre gran puntal que sostindrà aquest centre educatiu, molt important per al desenvolupament personal i social. Els alumnes dedicaran una hora al dia a l’entrenament físic pels seus beneficis a nivell motor, cognitiu, emocional i social i per la seva capacitat de fomentar un esperit de lleialtat, compliment de regles, cooperació i tolerància. Una activitat física que els alumnes faran en contacte amb la natura, clau per al desenvolupament social i emocional.

Però, en un dels més alts esglaons d'importància d'aquesta escola estaran també els professors i mestres. En tots els espais de l'escola serà important la seva tasca educativa. Fins i tot al pati i al menjador hi serà l'equip docent. Perquè l'equip docent estarà format per persones amb moltes ganes de formar part d’un equip educatiu i amb la consciència que la seva tasca pot impulsar les vides dels seus alumnes en una direcció o en una altra.

Instal·lacions de primera

Les instal·lacions, un gran edifici de 4.166 m² i una torre modernista de Puig i Cadafalch que albergarà els cursos de Batxillerat, estaran envoltades de 14.000 m² de bosc privat i natura. Oferiran una vista panoràmica de la ciutat de Barcelona i l'entorn natural de Collserola.

Els espais estan sent remodelats pels arquitectes Turull Sorensen i es poden visitar en una visita concertada. S'estan transformant en un col·legi polivalent, estètic i en diàleg constant amb el seu entorn. Aquests inclouen un menjador amb cuina pròpia amb menjar equilibrat, laboratoris i pistes esportives.

Aula de primària de l'escola a prop de Sant Cugat, Montiba. FOTO: Cedida

Aula de primària de l'escola a prop de Sant Cugat, Montiba. FOTO: Cedida

Facilitats d'accés

Per accedir a l'escola, hi ha un bus urbà a l'estació de FGC de Baixador de Vallvidrera i l'escola pot oferir un servei privat d'autobús des de Sant Cugat.

Des de Barcelona, la Cuca de Llum, el funicular del Tibidabo, arriba fins a la porta del centre. Des de Barcelona, les famílies tindran l’opció de deixar-los a la plaça Dr. Andreu. Els alumnes, acompanyats pels professors, pujaran en funicular fins al col·legi en només 4 minuts.

Conciliació familiar

El centre oferirà un horari de 9:15 a 16:30 amb acollides i permanències per facilitar la conciliació familiar i laboral.

El curs 2024-2025 comença amb infantil i primària, el curs 2025-2026 s'obre l'oferta a Secundària i el curs 2026-2027 es completaran les línies amb el Batxillerat. Vine a les portes obertes del 6 de febrer a Sant Cugat per conèixer l'escola!

  Vine a les portes obertes!

 
Comentaris

Destaquem