Vuit santcugatencs reben un reconeixement de la Generalitat per superar el 9,5 a les PAU

El conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat, Joaquim Nadal, ha valorat durant l'acte de lliurament dels diplomes la ubicació de Sant Cugat, i l'ha definit com a "cruïlla de camins"

Aquest dimecres, 23 de novembre, vuit santcugatencs nascuts l'any 2004 han rebut, en un acte al Teatre-Auditori de Sant Cugat, una 'Distinció PAU' de la Generalitat per haver obtingut una nota de 9,5 punts o més a les proves d'accés a la universitat de l'any 2022. A més, 42 santcugatencs han rebut un diploma virtual per haver superat el 9 en aquesta prova. En total, la Generalitat ha distingit 50 alumnes santcugatencs i 1.421 estudiants de tot Catalunya, d'entre els quals 222 han estat presents a l'acte.

Han lliurat els diplomes el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, entre altres personalitats.

50 alumnes santcugatencs reconeguts a les PAU 2022

Els vuit alumnes reconeguts van cursar Batxillerat durant el curs 2021-2022 a Institució Cultural del CIC (1) (el centre de secundària Thau Sant Cugat deriva alumnes a aquest centre), Institut Arnau Cadell (2), Escola Pia de Sarrià (1), Institut Angeleta Ferrer i Sensat (1), Institut Forat del Vent (2) i Agora Sant Cugat International School (1).

A més, 42 alumnes santcugatencs han obtingut un reconeixement virtual per haver superat el 9 a les proves PAU.

Gonzàlez-Cambray: "Estem molt orgullosos de tots vosaltres, del sistema educatiu català, que ha tret el millor de vosaltres"

Després de l'entrega dels diplomes, el conseller Gonzàlez-Cambray ha expressat la seva alegria pels distingits: “Vull que sapigueu que estem molt orgullosos de tots vosaltres, del sistema educatiu català, que ha tret el millor de vosaltres, i, sobretot, dels docents que amb la seva dedicació i el seu amor us han portat fins aquí”. A més, els ha animat a dedicar-se a la docència, perquè, segons ha dit, cal que els millors eduquin els infants i adolescents del país.

El conseller Gonzàlez-Cambray durant el seu discurs en l'acte de lliurament de les distincions PAU de la Generalitat al Teatre-Auditori de Sant Cugat. FOTO: AJuntament

El conseller Gonzàlez-Cambray durant el seu discurs en l'acte de lliurament de les distincions PAU de la Generalitat al Teatre-Auditori de Sant Cugat. FOTO: AJuntament

També ha tingut unes paraules per les famílies, que han estat al costat dels alumnes i les ha felicitat. "En un món canviant, però apassionant l’acompanyament de les famílies és molt important", ha manifestat el conseller d'educació.

Nadal i Farreras: “darrere d’aquest acte, darrere de tots vosaltres, hi hagi sens dubte unes condicions personals, però sobretot hi traspua un esforç innegable"

Tot seguit, el titular de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha valorat que “darrere d’aquest acte, darrere de tots vosaltres, hi hagi sens dubte unes condicions personals, però sobretot hi traspua un esforç innegable, feina i més feina per avançar i entendre cada cop millor tots els àmbits de coneixement”.

El conseller Joaquim Nadal durant el seu discurs a l'acte de lliurament de les distincions PAU de la Generalitat al Teatre-Auditori de Sant Cugat. FOTO: Ajuntament

El conseller Joaquim Nadal durant el seu discurs a l'acte de lliurament de les distincions PAU de la Generalitat al Teatre-Auditori de Sant Cugat. FOTO: Ajuntament

I s’ha adreçat als distingits i distingides PAU per traslladar-los que “la vida és una cursa contínua en el temps que no s’atura mai” i els ha insistit en la importància “de gaudir dels estudis, de les vostres futures professions, d’una vida que avança en un present continu i en la qual la joventut perdura independentment de l’edat de cadascú”.

Al final de la cerimònia, ha tornat a pujar a l'escenari per agrair la tasca de tota l'organització. Segons ell, totes les persones que han estat involucrades han permès fer més àgil l'entrega de diplomes i millorar el record que en tindran els alumnes premiats.

Més de 1.421 alumnes premiats en total a tot Catalunya

En total, enguany hi ha 1.421 alumnes (1.256 el 2021), 861 noies (60,6%) i 560 nois (39,4%) repartits en 38 comarques d’arreu de Catalunya, que han rebut la distinció que atorga el Govern de la Generalitat als estudiants amb una nota igual o superior a 9 en la fase general de les PAU.

En aquesta convocatòria la nota PAU més alta és d’un 10, una nota que no es donava des del 2014. Aquesta màxima qualificació ha estat obtinguda per dos alumnes que han estudiat als Salesians de Sant Vicenç dels Horts i a l’Escola Pia de Sabadell respectivament.

La conductora de l'acte, l'actriu Dèlia Brufau, coneguda per la sèrie 'Les de l'hoquei', ha tingut una conversa amb aquests estudiants, que, curiosament, han començat els estudis de medicina a la Universitat Pompeu Fabra.

El triple de distincions PAU en cinc anys

La Generalitat de Catalunya premia l’esforç i la persistència dels estudiants per accedir als seus estudis universitaris des del 2001. Els cinc darrers anys, les distincions PAU gairebé s’han triplicat, ja que el 2018 se’n van atorgar 523; el 2019, 698; el 2020, 1.038; el 2021, 1.256, i enguany se’n donaran 1.421. Des dels seus inicis que s’han distingit un total de 8.209 alumnes de tot Catalunya, 4.825 noies (58,78%) i 3.384 nois (41,22%).

L'acte també ha comptat amb la participació del secretari general del Departament de Recerca i Universitats, Joaquim Nin i Borredà; la secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Cristina Gelpí Arroyo; la directora general d’Universitats, Victòria Girona Brumós; el director general de Recerca, Joan Gómez Pallarès; el director general de Societat del Coneixement, Transferència i Territori, Xavier Aldeguer Manté, i la directora de Serveis, Pilar Sorribas Arenas.

Foto de família del conseller Joaquim Nadal a l'Ajuntament de Sant Cugat. FOTO: TOT

Foto de família durant la visita del conseller Nadal a Sant Cugat. FOTO: TOT

Visita institucional del conseller Nadal a Sant Cugat

Abans de l'acte, el conseller Joaquim Nadal, juntament amb l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla i el regidor d'esports, Francesc Carol, han visitat el centre de rehabilitació de drogodependències Eines Centre d'Addiccions que dirigeix Àlex Florensa.

El conseller Joaquim Nadal (esquerra) durant la visita al centre Eines. FOTO: AJuntament

El conseller Joaquim Nadal (esquerra) durant la visita al centre Eines. FOTO: AJuntament

Després Nadal s'ha dirigit cap a l'edifici de l'Ajuntament per signar el llibre d'honor de la ciutat a la Sala Ginesta. En aquest acte no ha fet cap declaració, però més tard, en el discurs posterior a l'entrega de diplomes ha valorat la ubicació de Sant Cugat, de la qual s'hi ha referit com una "cruïlla de camins" i el "hub de la B30" i ha agraït a l'alcaldessa haver ofert el Teatre-Auditori.

L'acte del Teatre-Auditori ha comptat amb dues actuacions musicals (una a l'inici i una altra al final) de la cantant manresana Sara Roy que han acabat d'arrodonir la vetllada.

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, signant el llibre d'honor de l'Ajuntament de Sant Cugat al costat de l'alcaldessa, Mireia Ingla. FOTO: TOT

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, signant el llibre d'honor de l'Ajuntament de Sant Cugat al costat de l'alcaldessa, Mireia Ingla. FOTO: TOT

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem