El Barri del Monestir tindrà un pla d’estratègies urbanes per millorar

Els veïns i comerciants també podran aportar les seves propostes de millora

El barri amb més habitants de Sant Cugat, el del Monestir, se sotmetrà a un procés de canvi, segons ha acordat el Ple municipal aquest mes de setembre, qel qual ha aprovat per unanimitat la moció dels grups municipals ERC-MES i CiU per a la realització d'un pla d'estratègies urbanes al Barri del Monestir

Ferran Villaseñor, regidor d'ERC-MES, ha explicat que aquesta iniciativa neix de demandes ciutadanes de fa molts anys: "No surt del no-res. Volem parlar amb els veïns, fer una anàlisi i una diagnosi, i agafar les propostes que s'han recollit a consells de barri durant molt de temps". 

Per executar aquest projecte, el Ple ha donat llum verda a un paquet d'actuacions que es posarà en marxa primerament amb un treball de diagnosi, estudi i delimitació del Pla d’estratègies urbanes del barri del Monestir. Aquest document haurà d'incloure la dinamització i millora dels entorns del Monestir, la seva relació amb els teixits urbans que l’envolten i del conjunt dels barris i zones adjacents i que haurà d’incidir en els àmbits de la millora de la mobilitat sostenible, la qualitat de l’espai públic, l’estructura comercial, el paisatge urbà, la dotació d’equipaments i serveis, l’accessibilitat universal i la dotació i qualitat de l’habitatge.

Les esmenes del PSC no s'aproven

Ferran Villaseñor era l'antic portaveu del PSC. FOTO: Artur Ribera

El PSC ha presentat unes esmenes que no han estat incorporades al text definitiu, que bàsicament el que feien era incloure les demandes històriques que s'haurien de treballar específicament. Pere Soler, portaveu del PSC, ha assenyalat que l'objectiu de les esmenes "és ser propositiu: fer un llistat de qüestions específiques que s'haurien de treballar a les taules de treball".

La resta de partits han interpretat que totes les qüestions que ha citat Pere Soler seran tractades a les taules de treball i que, per tant, no és necessària la inclusió d'aquestes esmenes.

Soler ha deixat entreveure un cert malestar cap a ERC-MES –on ara està l'exportaveu del PSC Ferran Villaseñor– per haver presentat una moció que tradicionalment ha defensat el PSC: "Benvinguts al barri del Monestir senyors d'ERC-MES", els ha etzibat. Després s'ha explicat: "Aquesta moció prové d'anys de treball. L'autoria no és del PSC, és dels veïns".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem