El centre històric acollirà una nova centralitat comercial, social i cultural

És un dels grans projectes del govern per revitalitzar el centre com a motor de dinamització comercial i veïnal

Algunes de les grans obres que s'estan fent actualment o es duran a terme en els pròxims mesos al centre de la ciutat estan englobats en un projecte comú de revitalització del centre com a motor de dinamització comercial i veïnal. En realitat es tracta d'una nova centralitat al centre històric del municipi que, segons l'Ajuntament, té una triple dimensió: econòmica, generant un nou impuls econòmic i comercial; social, afavorint al vianant i creant nous espais i places de trobada i relació; i urbana, un projecte de regeneració i renovació urbana del centre de la ciutat.

Aquesta nova centralitat comercial, social i cultural s'estructura en cinc grans projectes. D'aquests, alguns ja estan força avançats, com les obres del nou mercat de Pere San, i d'altres estan en fase de projecte, com la remodelació del Teatre de la Unió. "Estem enfocats amb la revitalització del centre com a motor dinamitzador. Un centre atractiu i amb potencial comercial", detalla l'alcaldessa, Mercè Conesa.

El nou mercat de Pere San
Les obres del mercat de Pere San estan previstes que finalitzin a la primavera. L'objectiu d'aquesta obra és reactivar l'equipament i potenciar-lo com a motor de dinamització de tot l'eix comercial del nucli antic. El nou mercat combinarà la venda directa de producte fresc amb espais de degustació gastronòmica.

El mercat seguirà conservant la seva arquitectura modernista i s'hi posaran més vidrieres, la qual cosa significarà més llum natural, i que l'espai estigui en contacte amb el carrer, mitjançant també tres entrades. Un total de 20 parades formaran el nou mercat.

Habitatge social
Un altre dels grans projectes d'aquesta nova centralitat serà el nou edifici que es construirà on hi havia l'antiga benzinera Griful, les obres del qual duraran dos anys i es farà una inversió de 3,5 milions d'euros. L'edifici comptarà amb 39 pisos d'habitatge protegit per a la gent gran, un aparcament soterrat amb 82 places per als usuaris del mercat i 1.000 m2, als baixos de l'edifici, que es destinaran a locals comercials.

Remodelació de La Unió
El futur edifici de Societat Coral La Unió Santcugatenca inclourà nous espais escènics per a usos culturals i artístics de la ciutat. El teatre es reformarà íntegrament, instal·lant una grada retràctil i eliminant l'amfiteatre, dotant així de polivalència a la sala per permetre la celebració de balls i concerts amb un aforament de 400 persones assegudes o 912 en peu. També s'hi faran actuacions a la Sala Clavé i s'habilitaran dos locals comercials. Les obres no començaran abans de 2016.

Avinguda Catalunya
Es milloraran els accessos al mercat per als vianants. L'avinguda Catalunya esdevindrà un carrer preferentment de vianants i amb connexió directa al mercat i plaça Pere San.

Rampa mòbil Enric Granados
També es construirà una rampa mòbil al carrer Enric Granados per facilitar l'accés als vianants i facilitar l'accés als usuaris de l'aparcament al mercat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem