El fi de Festa perilla per la previsió de fortes tempestes

Protecció Civil ha activat el nivell de prealerta del Pla Inuncat per l’amenaça de pluja a la ciutat

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat de matinada el Pla Inuncat en la seva fase de prealerta davant la previsió d’un front de fortes tempestes que durant el dia s’espera que passi d’oest a est del país. Es preveu que aquestes siguin especialment fortes a la Catalunya Central, podent afectar a Sant Cugat a partir de migdia.

Segons el Servei Meteorològic, els xàfecs poden deixar més de 20 litres en 30 minuts i anar acompanyats localment de calamarsa, pedra i vent ratxejat. La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha emès una prealerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) derivada de les informacions facilitades pel SMC.

La probabilitat del risc de tempestes s'incrementarà amb el pas de les hores i s'anirà desplaçant cap a la Catalunya Central al llarg del dia. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta, fortes ratxes de vent i localment de calamarsa o pedra.

Des de les vuit del matí fins a les sis de la tarda, els forts ruixats apareixeran a diversos punts del país, tot i que Sant Cugat no forma part de les zones amb més risc.

 
Comentaris

Destaquem