El fons de lliure disposició i el transport escolar centren el Consell de Les Planes

El carrer de La Llum s'arrenjarà amb un partida de 40.000 euros provinents del fons de lliure disposició. Amb aquesta actuació Les Planes quedaria "pràcticament urbanitzat"

La distribució del fons de lliure disposició i el transport escolar han estat els dos temes que han estat més tractats al Consell de Barri de Les Planes, que ha tingut lloc aquest dimecres 14 de maig al Casal de Les Planes. Pel que fa al fons de lliure disposició, l’Ajuntament dota al barri amb un total de 80.000 euros. D’aquests, 24.000 euros li corresponen al barri de Can Borrull, mentre que els 56.000 restants s’invertiran a Les Planes.

La inversió més forta que es farà a Les Planes serà de 40.000 euros, que es destinaran a arranjar el carrer de la Llum, amb la qual, segons el president del consell Joan Puigdomènec, "quedaria gairebé tancada la urbanització de Les Planes". Els 16.000 euros restants estan pendents d’adjudicar, donat que s’han desestimat la resta de propostes presentades. 

Els partits de l’oposició, especialment PSC i PP, han estat crítics amb l’ús del fons de lliure disposició. Molts veïns també han denunciat que es malgastin diners al centre de la ciutat en coses no prioritàries i no s’enllesteixin actuacions urgents a barris com Les Planes o La Floresta.

Transport escolar
Les Planes és l’únic districte en què es manté el servei de transport escolar, després que el Consell Comarcal i el Departament d’Ensenyament suprimissin el servei a tota la ciutat. El transport escolar, però, ara té un cost de 270 euros anuals per a totes les famílies usuàries. Davant d’aquesta problemàtica s’ha plantejat que diners del fons de lliure disposició es destinin a subvencionar una part important d’aquest servei, tot i que la proposta no ha estat ben acollida. La partida inicial pressupostada era de 10.000 euros. Actualment hi van 30 nens amb aquest autobús. Quan era gratuït hi anaven 50.

Proposta sobre el fons de lliure disposició de Can Borrull

Joan Puigdomènech, president del Consell de Barri de Les Planes, ha traslladat la proposta d’utilitzar la part que li correspon a Can Borrull del fons de lliure disposició dels pròxims quatre anys, s’avancin per tal de contribuir al procés de reparcel·lació. La majoria de veïns han acollit la proposta de forma positiva, tot i que consideren que cal formular-la per escrit i concretar-la, per posteriorment portar-la a ple municipal.

Acords que afecten a Les Planes
El govern local ha anunciat diferents acords que s’estan duent a terme i que afecten directament al barri. Un d’ells és la problemàtica generada arran de la possible ampliació de la MAT de Santa Coloma (línia de Molt Alta Tensió), que passaria molt a prop de Les Planes en cas de tirar endavant. Al ple de mes de juny es presentarà una moció per posicionar-se en contra d’aquest projecte. El Consell de Barri ha acordat donar suport a la moció.

Tanmateix, s’ha parlat de la seguretat a la Plaça de l’Estació de Les Planes, al voltant de la presència d’usuaris del centre d’educació de menors Maspins. Joan Puigdomènech, president del Consell de Barri, ha explicat que s’està treballant amb el centre per trobar una solució.

Finalment Puigdomènech ha anunciat que els ajuntaments de Sant Cugat i Barcelona estan treballant conjuntament per establir sinèrgies en qüestions de mobilitat, atenció primària, Policia Local, escoles bressols i centres d’educació primària, centres cívics, instal·lacions esportives integrades, agents socials privatiu pels veïns, programes de formació, neteja i manteniment.

No es cobrirà la pista esportiva
Sergi Torres, president de l’Associació de Veïns, ha denunciat que no es faci la coberta de la pista esportiva i en canvi es plantegi fer al centre un altre pavelló: “No entenem com no es pot cobrir una pista esportiva amb un material reutilitzable, com s’havia plantejat, i ara l’Ajuntament vulgui fer un pavelló esportiu a la Guinardera”. Segons Puigdomènech, “s’estan fent pressupostos, però seria molt agosarat dir que tenim una alternativa ara mateix”.

Presentació de la policia de barri
Tot i que la seva presència no és nova, s’ha aprofitat el Consell de Barri per donar a conèixer als veïns la funció de la policia de barri o policia de proximitat. Els barris de La Floresta i Les Planes disposen habitualment de dos agents a la seva disposició.

 
Comentaris

Destaquem