El jutge manté que Sant Cugat està relacionada amb el cas Palau

Una vegada tancada la instrucció del cas Palau el jutge manté que Convergència Democràtica de Catalunya hauria rebut 100.000 euros de comissió per l’adjudicació de les obres del PAV3

El jutge que investiga el cas Palau, Josep Maria Pijoan, manté que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) es va finançar il·legalment amb les comissions rebudes de Ferrovial per l'adjudicació i construcció del pavelló 3 de Sant Cugat que es va construir l'any 2003, sota el mandat de CiU.

Pressumptament l'empresa concessionària de l'obra, Ferrovial Agroman, S.A, hauria pagat comissions per valor del 4% de l'obra a CDC dels quals un 2,5% anava a CDC i la resta de les comissions se les quedaven els dos imputats, Fèlix Millet i Jordi Montull. D'aquesta manera CDC hauria rebut 100.000 euros per la construcció del PAV3 de Sant Cugat.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, manté el seu discurs de fa un any en el qual negava cap relació del seu equip de govern i dels anteriors amb el cas Palau. Considera que l'adjudicació es va fer "amb totes les garanties legals i jurídiques i de manera transparent".

Text extret de la instrucció del cas Palau:





La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música i l'Associació Orfeó Català exclou CDC de responsabilitats penals i centra les seves acusacions en Millet, Montull. Cal recordar que l'adjudicació del PAV 3 es va fer per un import de 4,2 milions d'euros a l'empresa Ferrovial. Durant el transcurs dels treballs el cost es va disparar un 20% més (834.000 euros) degut a l'aigua trobada a nivell freàtic en els terrenys. Conesa no ha descartat "exercir alguna acció" si es considera que els indicis en els quals es basa el jutge no acaben sent un fet determinant pel cas.

 
Comentaris

Destaquem