El nou Leonardo da Vinci oferirà 6 línies d'ESO i 3 de batxillerat

Segons Lluís Baulenas, director dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, la intenció és que aquest 2015 es licitin les obres i que entri en funcionament el curs 2017-2018

La Direcció de Serveis Territorials d'Ensenyament del Vallès Occidental, l'Ajuntament de Sant Cugat, i la direcció i AMPA de l'escola han arribat a un acord mitjançant el qual s'accelerarà la licitació i construcció del nou institut Leonardo da Vinci, que es construirà a Volpelleres, a tocar de l'estació de FGC. Aquest acord, que es convertirà en un conveni entre les parts, consisteix en què l'Ajuntament farà una aportació de 840.000 € i a canvi podrà disposar del pavelló esportiu del centre educatiu, que serà d'ús municipal.

El conveni respon també a la necessitat d'actualitzar el projecte del nou institut i optimitzar-lo d'acord amb les necessitats que té la ciutat. Segons Lluís Baulenas, director dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, amb aquest projecte no caldrà preocupar-se més per les places de secundària que necessita Sant Cugat en els pròxims anys: "Amb aquest nou centre podrem donar resposta a totes les fluctuacions i creixements vegetatius que hi ha a la ciutat".

6 línies d'ESO i 3 de batxillerat
Segons aquest conveni, que encara està pendent de signar, hi haurà al nou institut un total de 6 línies de secundària i 3 de batxillerat. "Amb aquesta nova reformulació del projecte donem una resposta d'escolarització gran", ha assegurat. El projecte hauria d'estar licitat aquest 2015, i la realització de les obres tindrà una durada d'aproximadament 18 mesos. Baulenas s'ha aventurat a fixar una data en la qual podria començar el primer curs a la nova ubicació: el curs 2017-2018.

L'AMPA del Leonardo da Vinci, l'Ajuntament i Serveis Territorials d'Ensenyament del Vallès Occidental crearan una comissió de seguiment de les obres.

Un nou pavelló per la ciutat

Mercè Conesa ha explicat que amb aquest projecte s'aconsegueix, d'una banda, "desencallar la licitació del projecte i visibilitzar el full de ruta a seguir", i de l'altra, "disposar d'un nou pavelló esportiu per a la ciutat". Aquest pavelló serà un pavelló 1. "L'Àrea d'Esports ha estat fent una reflexió entorn a l'actualització del mapa d'equipaments de la ciutat, i per tant s'han buscat totes aquelles oportunitats per poder disposar d'un nou espai per a activitat 'indoor'. Serà un pavelló que donarà servei als alumnes i a les entitats esportives de la ciutat".

 
Comentaris

Destaquem