El Paga-li Joan dels anys 50 i 60

santcugatenc Octavi Galceran, ens deleita una vegada més amb la cessió d'un vídeo i unes imatges inèdites del ball més popular de Sant Cugat de fa 50 anys, quan falta una setmana pel ball del Vano i el Ram

Cada dia no es té l'oportunitat de veure com es ballava el Paga-li, Joan, el tradicional ball del Vano i el Ram que es balla per Festa Major, durant els anys 50 i 60. Octavi Galceran, col·laborador del TOT, ens ha cedit unes fotografies i un vídeo fets per ell a la dècada dels anys 50 i 60. Si avui en dia més de 100 parelles el ballen, en aquella època només una 30a d'adults i de nens el representaven.  Qui ballava el Paga-li, Joan havia d'estrenar vestit, i ja es comprova veient les imatges l'elegància dels balladors. Fins i tot els més petits, que anaven amb vestit i pantalons curts, com si acabessin de fer la primera comunió. 

La tradició més santcugatenca no sempre s'ha recreat als Jardins del Paga-li, Joan-l'Hort de l'Abad, sinó que també es va ballar un any a la plaça de Barcelona, vorejant la font que hi havia al mig de la plaça. això sí, sempre s'ha saludat a les autoritats.

 
Comentaris

Destaquem