El patrimoni de Bellaterra que resideix a les entitats

El Club Bellaterra i El Musical són, per la seva rellevància actual, dues de les entitats més representatives

Una imatge de Bellaterra. FOTO: Arxiu Una imatge de Bellaterra. FOTO: Arxiu
Bellaterra, tot i ser una població petita, compta amb entitats que tenen una important tradició i història al darrere. Com ja hem comentat en notícies anterioris, els bellaterrencs, tot i formar part de Cerdanyola, se senten molt identificats amb Sant Cugat. Una de les entitats més importants és, sens dubte, el Club Bellaterra. Aquesta és la primera entitat que s’hi va crear. Es va fundar l’any 1934 i durant molt de temps va ser el principal centre social de la urbanització. “Segons el que m’han dit, sense el club, Bellaterra hauria estat una altra cosa”, explica el director actual de l’entitat, Marc Rossinés. “Es va crear com a punt de trobada dels veïns i, durant molts anys, va ser així, però al final es va quedar obsolet”.

A partir dels anys 80, el club va perdre presència i rellevància i va entrar en decadència. No va ser fins l’any 2006 quan es va plantejar la requalificació d’una part dels terrenys que va permetre fer unes noves instal·lacions molt més modernes. L’any 2010 es va inaugurar el nou club. “El mèrit del projecte va ser la requalificació de 1.000 m2 dels terrenys que hi havia, on ara hi ha serveis que són molt necessaris”. El Club Bellaterra, des d’aleshores, viu una nova etapa de creixement. Actualment té entre 1.2000 i 1.300 socis.

El Club Bellaterra va ser remodelat íntegrament el 2010 #cedida.

L’escola de música El Musical és potser l’entitat cultural més important que hi ha actualment a Bellatera. Montserrat Roig, que encara avui n’és la directora, va començar a donar classes de música a casa seva l’any 1983, però no va ser fins el 1991 quan es va fer la primera seu, a la plaça de l’estació. L’any 2002, l’escola de música es va traslladar a la seu actual. “La d’ara és una escola de música molt maca i acollidora, amb espais verds. A més de les aules, compta amb un auditori on caben unes 120 persones”, explica Roig. Al voltant de 400 alumnes assisteixen anualment als cursos reglats i no reglats que ofereix tant el conservatori com l’escola de música. Entre ells, n’hi ha força que són de Sant Cugat.

Altres entitats
Hem parlat, molt breument, d’entitats que han desaparegut però que han tingut una especial rellevància en la història de Bellaterra, com és el cas d’Amics de Bellaterra. D’aquesta associació en continua existint la companyia de teatre La Inestable, companyia que va sorgir per iniciativa de Frederic Roda.

També cal destacar el Grup Escolta de Bellaterra, que va ser impulsat pel mossèn Toni Oliver l’any 1973.

Llegeix el reportatge sobre Bellaterra aquí.

 
Comentaris

Destaquem