El pla per asfaltar la Floresta, a punt per iniciar-se

Les obres per asfaltar 41 carrers del districte s'iniciaran durant la segona quinzena de febrer, un cop l'empresa adjudicatòria tingui llest el projecte executiu, i s'allargaran un any

El pla de millora de la Floresta, que preveu asfaltar 41 carrers, pràcticament tots els carrers del districte, s'iniciarà durant la segona quinzena de febrer. La durada de les obres, que aniran a càrrec de Rogasa, es preveu entre 12 i 16 mesos amb un cost de 2,49 milions d'euros.

"Les obres estan en condicions d'iniciar-se", ha assegurat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Pere Casajoana, aquest dijous, 15 de gener, durant la celebració d'un Consell de Barri de la Floresta que ha servit perquè els veïns veiessin com queda el projecte definitiu després de setmanes de reunions.

Ara mateix, Rogasa està acabant de redactar el projecte executiu, que inclourà totes les aportacions dels veïns. Un cop redactat, l'Ajuntament tornarà a convocar els veïns per tal de mostrar el pla definitiu. S'ha de recordar que inicialment s'havia dit que el pla de millora començaria durant la tardor de l'any passat.

Treball col·laboratiu
Durant l'últim mes, tècnics de l'Ajuntament i veïns del barri han mantingut trobades i reunions per tal d'acabar de polir els aspectes pendents del projecte inicial per fer-ne un de definitiu. De fet, ja s'ha constituit una comissió de seguiment de les obres, amb representants dels sectors de la Floresta, que garantirà que les obres es facin correctament.

El resultat final del pla de millora és fruït del treball participatiu de més d'un any entre Ajuntament i veïns, que han pogut fer les seves aportacions al projecte. Pere Casajoana ha volgut reconèixer la implicació dels florestans: "S'ha d'agrair la feinada que heu fet i les hores que hi heu dedicat".

En aquest sentit, veïns de la Floresta també han destacat aquest procés participatiu: "S'ha de posar en valor aquet procés per sentar un precedent. A la Floresta queden moltes coses a parlar", ha comentat Eva Serrats, de la Floresta Parla.

Aclarint dubtes
El Consell de Barri, on hi han assistit gairebé un centenar de veïns, ha servit perquè els florestans puguessin comentar els seus dubtes i inquietuds que encara tenien sobre el projecte. Alguns d'ells s'han queixat que no havien estat informats sobre les reunions amb l'Ajuntament i que per tant no han pogut aportar les seves demandes al projecte.

Cal recordar que un cop comencin les obres, la tasca dels veïns seguirà des de la comissió de seguiment, i d'aquesta manera podran seguir participant en el pla de millora.

Les obres
El pla de millora asfaltarà 41 carrers de la Floresta. S'iniciaran per la part alta del barri i els últims sectors a urbanitzar seran el Parés i el del Golf. Abans de començar les obres en alguns sectors, Sorea s'ha compromès a canviar alguns trams de clavegueram que encara són d'uralita.

L'asfaltat està pensat des de la perspectiva de prioritat invertida, on els vianants tindran més preferència que els cotxes. "Les persones no van per una vorera sinó pel centre. S'humanitzen els carrers", destaca Eva Serrats.

Una de les preocupacions dels veïns feia referència als vehicles, ja sigui als aparcaments com a la circulació. Pel què fa als aparcaments, les solucions que s'han pres han estat acordades amb els veïns de cada carrer, que són els que han decidit on es pot aparcar i com. Pel què fa a la velocitat, Casajoana ha dit que per regular-la és clau la ubicació dels cotxes aparcats i les bandes horitzonals a la carretera. "Els cotxes veuen ràpidament que no són els amos de la carretera".

Un dels punts a resoldre és l'asfaltat del carrer Planeta, ja que una part pertany a Molins de Rei. El tinent d'alcalde d'Urbansime ha anunciat que s'ha reunit amb l'Ajuntament de la ciutat veïna perquè es facin càrrec dels 20.000 euros que suposa la pavimentació de la seva part.

Seguir millorant
Un cop finalitzat el pla de millora, la tasca a la Floresta no haurà acabat. L'Ajuntament vol posar en marxa un segon pla de millora on s'asfaltaran els passatges i s'encarregarà dels camins. En aquesta segona fase també s'abordaran altres actuacions a places i accesos al Parc de Collserola. 

Pere Casajoana ja ha animat als veïns a començar a treballar plegats en aquest segon projecte.

D'altra banda, el pressupost de l'Ajuntament pel 2015 incorpora dues partides que sumen 260.000 euros que es destinaran a fer millores d'obra a la Floresta. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Pere Casajoana, ha explicat que servirà per complementar la primera fase del Pla de Millora i solucionar qüestions necessàries pel barri. "Un pla de millora del Pla de Millora", ha definit Casajoana.


 
Comentaris

Destaquem