El ple dóna suport a la Plataforma en Defensa de l'Ebre i rebutja el Pla Hidrològic

S'aprova una moció presentada conjuntament per la CUP, PSC i ICV-EUiA tot i les esmenes de CiU, que provoquen l'abstenció dels partits presentants

El debat entorn al Pla Hidrològic de la Demarcació Hidrogràfica de l'Ebre aprovat pel Ministeri d'Agricultra, Alimentació i Medi Ambient espanyol ha fet saltar les espurnes al ple d'aquest mes de maig. La moció presentada al ple per la CUP, PSC i ICV-EUiA proposa donar suport a la Plataforma en Defensa de l'Ebre en tot allò que sigui necessari, així com manifestar al ministeri el seu rebuig al Pla Hidrològic aprovat pel Consell de Ministres.

La moció ratifica que "l'aigua és un patrimoni que no pot estar en mans d'interessos privats". Aquesta última declaració és la que ha rectificat CiU amb una esmena i que els partits presentants consideren que desvirtua el text. L'esmena de CiU diu que "l'aigua no és un bé comercial com els altres, sinó un patromini que cal protegir, defensar i tractar com a tal". La moció s'ha aprovat amb les esmenes de CiU amb 14 vots a favor, 6 abstencions (CUP, PSC i ICV-EUiA) i 4 vots en contra (PP).

Què s'ha dit al ple?
Tots els partits presentants, CUP, PSC i ICV-EUiA ja han aclarit d'entrada que només votarien favorablement al text íntegre, i no a l'esmena de CiU. Segons Guim Pros (CUP), "aquest és el nostre posicionament i està fet en base a la Plataforma en Defensa de l'Ebre". Ha denunciat també que CiU substitueixi "interessos privats per bé comú" a la seva esmena. Joan Puigdomènech (CiU) ha argumentat que "estem a favor de la moció però paraula per paraula amb el què diu la directiva".

El més beligerant, en aquest debat, ha estat el regidor del PP, Bruno de Salvador: "Jo estic orgullós del Pla Hidrològic d'Arias Cañete, com a santcugatenc, català i espanyol", ha començat. De Salvador s'ha preguntat "on és la intersolidaritat territorial", i ha finalitzat la seva intervenció dient que "l'aigua és de tots els espanyols".

Roser Casamitjana (ICV-EUiA) ha preguntat al regidor del PP si l'aigua de l'Ebre "no anirà també a parar als camps de golf de Marina d'Or", i "com sap ell que no s'utilitzarà l'aigua amb una altra finalitat".

 
Comentaris

Destaquem