El ple rebutja estudiar la municipalització de serveis externalitzats

La moció de la CUP ha rebut el suport d'ICV-EUiA i el PSC

La Candidatura d'Unitat Popular ha presentat una moció al ple de juny per demanar a l'Ajuntament que estudi "cas per cas" els contractes dels serveis externalitzats per "no prorrogar aquests contractes si no hi ha un acord de ple". Al text que han presentat, la CUP defensen que: "els serveis públics destinats a cobrir necessitats bàsiques de la ciutadania no han de ser un negoci" i que ha de ser el consistori qui directament "gestioni i controli serveis públics com la recollida de la brossa, la neteja de la ciutat, el servei de les escoles bressol, la neteja de les dependències municipals, la gestió dels centres cívics, la jardineria a la ciutat, les zones blaves, l’aigua".

Demanen que "com a mínim, un any abans de la finalització de cada un dels contractes dels serveis externalitzats", el consistori elabori un estudi sobre els costos. Aquest anàlisi hauria d’estar a disposició dels grups municipals i la ciutadania, vuit mesos abans que finalitzi el contracte i s’hauria de debatre en comissió informativa.

La proposta ha rebut el suport del PSC i ICV-EUiA que han coincidit en posicionar-se "a favor de la municipalització dels serveis". Per la seva banda, el regidor d'Economia, Carles Brugarolas, ha afirmat que ja es té en compte, ha titllat la moció de la CUP de "rebutjar l'activitat empresarial privada" i ha afirmat que "cal apostar per la col·laboració público-privada".

La CUP, a favor de les esmenes del PP
El regidor de la CUP, Ignasi Bea, ha avançat que es tracta d'una moció "ideològica" perquè consideren que "no s'haurien de privatitzar els serveis públics" i només es podria fer amb "alguns serveis a organitzacions amb finalitats socials". Aquesta vessant ideològica de la moció ha fet que el PP presentés esmenes, també de caire ideològic que han rebut els vots a favor del PSC i també de la CUP, que han considerat oportú acceptar la feina dels populars. El regidor del PP, Alvaro Benejam, ha explicat que el seu partit "no veu malament estudiar en cada cas quina és la millor opció", ja sigui potenciar els serveis a través d'empreses privades o públiques.

 
Comentaris

Destaquem