El ple rebutja una moció a favor del nom dels matrimonis homosexuals

La proposta presentada pel PSC incloïa declarar Sant Cugat municipi a favor de la diversitat sexual, de respectar la legislació vigent sobre els matrimonis entre persones del mateix sexe i contra l'homofòbia

Durant el ple d'aquest dilluns, el grup municipal socialista ha presentat una moció que aposta perquè Sant Cugat estigui a favor de mantenir la nomenclatura actual dels matrimonis homosexuals i es declari municipi a favor de la diversitat sexual. Segons ha explicat el portaveu del grup socialista, Ferran Villaseñor, aquesta proposta ha estat, segons el PSC, impulsada arran de la intenció del nou president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, de derogar la llei que permet a les persones del mateix sexe contraure matrimoni.

La moció ha estat desestimada amb 6 vots a favor (PSC, ICV.EUiA, CUP) i 19 en contra (CiU i PP). El portaveu del Partit Popular, Jordi Carreras, ha mostrat el seu desacord amb l'esperit de la moció que exposava instar els centres educatius a aplicar plans d'estudi, tallers o cursos sobre la diversitat sexual. Carreras ha acusat al grup del PSC de voler inculcar un "dogma a la societat". De la seva banda, la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha manifestat que el grup de CiU rebutja la proposta perquè creu que el debat sobre el nom dels matrimonis homosexuals és "estèril innecessari" i que s'avança a "fets que encara no han passat". A més, ha afegit que la moció discrimina positivament el col·lectiu homosexual.

 
Comentaris

Destaquem