El PP es queda sol exigint que no es demanin plusvàlues si el valor del sòl no s'ha incrementat

Els populars han presentat una moció a la sessió plenària per eximir d'aquest tribut a les persones que venent un habitatge obtinguin una quantitat inferior al valor de l'adquisició

S'ha rebutjat una moció del grup popular en la que s'exigia el pagament de l'Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana als contribuents que, com a conseqüència de la venda d'un bé immoble, hagin obtingut una quantitat inferior al valor d'adquisició de la propietat. Álvaro Benejam ha exposat, durant el ple del mes de juny, que "siguin revisades totes les transmissions de l'immoble del municipi entre el 2008 i el 2014 per identificar les transmissions realitzades en les circumstàncies de pèrdues econòmiques. Tots els partits municipals han votat en contra, menys el PP i PSC s'hi ha abstingut.

La formació ha apel·lat a la moció en previsió de futures reclamacions tenint en compte les conclusions de les darreres sentències del TSJC i exposa que "ens troben davant una situació en què el propietari, pel fet de veure's obligat a vendre el seu habitatge per sota el valor de compra pateix una pèrdua patrimonial, que en alguns casos arriba a ser d'imports molt considerables". Per tant, Benejam constata que la justícia diu de no cobrar-lo i s'ha de fer casa a la justícia.

Posicionaments dels grups municipals
Ignasi Bea de la CUP: "
compartim alguns aspectes de la moció. És normal que la gent reclami en aquestes situacions. Però pensem que el PP té majoria per poder canviar la llei i que, per tant, ho facin. Pensem que el que s'ha de fer és anar al congrés. Anem per feina. per tant, ens posicionem en contra". En el mateix sentit s'ha expressat Joan Calderon, d'ICV, demanat que el PP "podria reformular aquest marc legal des de Madrid".

Ferran Villaseñor, del PSC, s'ha posicionat a favor de la moció ja que "és un impost injust i que és una llei estatal, no municipal per tant ens hem de centrar si aquest impost té un principi d'una certa injustícia i creiem que sí. Hem de posar sobre la taula les possibles disfuncions i s'han de canviar.

Carles Brugarolas, per part de CiU, ha explicat que és un tema complicat i ha dit que "la llei està mal feta. No podem condemnar un impost i no ens podem treure de la màniga una solució. Necessitem un canvi. Em preocupa la feblesa de la legislació estatal del PP perquè les plusvàlues representen 15% dels ingressos corrents".

 
Comentaris

Destaquem