El preu de l'habitatge, un problema a solucionar pels joves

El Pla Local de Joventut inclou sis actuacions per intentar solventar la dificultat d'accés a l'habitatge a Sant Cugat pels joves

Un dels àmbits que vol treballar l'Ajuntament amb el Pla Local de Joventut és l'accés a l'habitatge. I és que els joves enquestats per l'empresa Índic, que ha realitzat l'estudi sobre els joves a Sant Cugat, creuen que el preu dels pisos al municipi és el principal problema per poder emancipar-se. Només el 50% de les persones consultades es mostren confiades de poder quedar-se a viure a Sant Cugat.

Facilitar l'emancipació
Per aquest motiu, el Pla Local de Joventut inclou tres objectius en aquest àmbit. Augmentar les facilitats als joves per accedir a l'habitatge, fomentar el lloguer com a forma d'emancipació i donar a conèixer la tasca de l'Oficina Local d'Habitatge és la principal voluntat del consistori.

El servei d'assessorament sobre habitatge és una de les actuacions que ha tirat endavant l'Ajuntament. A través de l'Oficina Local d'Habitatge, s'assessorà en aspectes legals i jurídics sobre com i on trobar habitatge, així com les ajudes i subvencions disponibles. La mateixa Oficina també inclou ajudes per a les rehabilitacions de vivendes.

Els 235 pisos de protecció oficial per a joves que té l'Ajuntament, a través de Promusa, són una de les facilitats que el consistori ofereix als joves per emancipar-se.

Del lloguer social a la masoveria

Per tal de fomentar el lloguer, l'Ajuntament disposa de la Borsa de Mediació per al lloguer social, amb l'objectiu de fer d'intermediari entre els propietaris de pisos buits i joves que busquin casa.

Finalment, la masoveria urbana és també una alternativa per al lloguer d'habitatges a través de l'intercanvi de serveis i no d'una quota econòmica de lloguer.

 
Comentaris

Destaquem