El primer transport públic de Sant Cugat

Aquesta fotografia feta als anys quaranta, ens mostra un dels cotxes de línia que havien operat a Sant Cugat als anys 40

El primer cotxe de línia de la nostra ciutat fou cap a principis del segle XX, i donava servei a aquells ciutadans que volien anar a Barcelona però no disposaven de carro i no hi volien o podien anar-hi a peu (cal remarcar que el mitjà de transport majoritari en aquella època era el carro). Val a dir que en els seus inicis, el cotxe de línia era l’únic mitjà de transport públic fins que no va començar a operar el tren l’any 1917.

Tot i que als anys quaranta el tren ja era un mitjà de transport molt freqüentat, el cotxe de línia continuava donant servei a aquells ciutadans que ho necessitaven. En el cas d’aquesta fotografia, hi podem observar un cotxe de línia que enllaçava l’estació dels ferrocarrils de Sant Cugat amb la Plaça del Coll passant pel monestir, com bé es pot observar a la placa que hi ha al seu costat dret.

Aquesta fotografia fou feta pel fotògraf Joan Cabanas i Alibau a la cantonada de la Rambla del Celler amb el carrer Francesc Moragas, antigament conegut amb el nom de Carretera de Gràcia.S’hi accedia per un passeig al final del qual hi havia també la porta d’accés al cementiri, situat a la part posterior del Monestir. Just al costat del camp també s’hi trobava l’escorxador.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem