El PSC aposta pel front comú per evitar l'abocador a la Pedrera Berta

Els socialistes veuen amb bons ulls les declaracions de Conesa  en les quals defensava la Pedrera Berta, després que el Director de l'Agència Catalana de Residus digués que "en teoria hi poden anar bales que es consideren com inerts"

El PSC torna a demanar front comú per protegir la Pedrera Berta de convertir-se en un abocador de bales d'ecoparc. Els socialistes lloen la posició de l'alcaldessa, Mercè Conesa, qui va anunciar, en declaracions al TOT, una actitud "bel·ligerant" per impedir que l'espai s'acabi convertint en un abocador metropolità. Les declaracions de Conesa van arribar després que el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, digués que "hi ha una sentència judicial que diu que es continuïn els tràmits i, que en teoria, hi poden anar bales que es consideren com inerts". 

Al proper plenari del Consell Metropolità de l'AMB es presentarà una moció, de la mà de l'EMD de Valldoreix i de l'Ajuntament del Papiol per protegir l'espai. D'aquesta manera, el PSC aplaudeix la proposta, i en aquest sentit, el portaveu  de la formació, Ferran Villaseñor, apunta que s'hauria de traslladar la iniciativa al "màxim d’òrgans polítics decisoris territorials que es veiessin afectats com el ple municipal, el ple del Consell comarcal i el de la Diputació de Barcelona”.

Què és la pedrera Berta?
El passat mes de gener van saltar totes les alarmes quan es va donar a conèixer que l'antiga pedrera Berta, situada en un punt limítrof entre Sant Cugat i el Papiol es podria convertir en un abocador metropolità. Estava previst que aquesta pedrera s'omplis de bales d'ecoparc i no de runes i terres, convertint-la així en un abocador contaminant. La negativa per part de diferents grups polítics, els ajuntaments i nombrosos grups d'experts que alertaven del perill que això suposaria, actualment el debat segueix obert a les taules del Parlament, a l'espera d'arribar a una decisió.

 
Comentaris

Destaquem