El PSC considera un "atac" la Llei Reguladora de Bases de Règim Local

Els socialistes fan una valoració negativa de les mesures estatals que pretén imposar l'Estat als municipis

El Partit Socialista de Sant Cugat ha fet un repàs de la proposta de modificació de la Llei Reguladora de Bases de Règim Local i n'ha extret unes conseqüències que considera "regressives" pel municipi de Sant Cugat. Segons la nota de premsa enviada per aquest partit aquest dimarts 14 d'agost els ajuntaments estan sent declarats culpables de la situació de recessió econòmica estatal quan "només contribueixen un 4,7% del total".

La futura regulació dels municipis passa per una recentralització que traslladaria part de les competències dels municipis a les diputacions, les quals, segons el PSC, "estan més allunyades dels ciutadans i la seva direcció i elecció es produeix de manera indirecta".

El grup socialista critica "les demandes reals i els forats" que aquesta reforma deixarà en el serveis municipals, en els que es pretén estalviar 3.500 milions d'euros. Tot i estar d'acord amb algunes modificacions (com la de no garantir la duplicitat de serveis), els socialistes consideren "injustificades" les modificacions que suprimeixin serveis municipals que no seran assumits per entitats superiors. Tanmateix fan una defensa de les EMD's i les mancomunitats, uns dels òrgans més vulnerables en aquesta imminent reforma local.

A la espera de la resolució d'aquesta modificació de llei, que pretén una reducció del 30% dels càrrecs electes, el PSC es posiciona respecte al model de regidoria actual afirmant que consideren que hi ha "un sobredimensionament de l'estructura tècnica de confiança de l'Ajuntament" i que per tant "caldria repensar aquest model". Tanmateix, s'adrecen a l'alcaldessa Mercè Conesa per apel·lar a la cerca de consens i que a la pròxima reunió de grups municipals "no utilitzi la seva majoria absoluta per aplicar unes reformes de manera unilateral".

 
Comentaris

Destaquem