El PSC demana "fer pinya" davant l'ofensiva de Nuñez i Navarro per urbanitzar Torre Negra

El TSJC va sentenciar que Torre Negra és só urbanitzable no programat

El Grup Municipal del PSC demana unitat davant els "intents de Nuñez i Navarro d’urbanitzar l’espai de Torre Negra. Aquesta setmana el TSJC va anul·lar el Pla especial de protecció i millora rural de l'àmbit del Parc Rural de la Torre Negra, tornant la catalogació de sòl no urbanitzable d'especial protecció a sòl urbanitzable no programat. Segons els socialistes, davant aquesta situació ha de " continuar la unitat política i ciutadana per la no urbanització del sector de Torre Negra”. A més el grup municipal demana que l'Ajuntament continuï essent "ferm".

Cop del TSJC
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat el Pla especial de protecció i millora rural de l'àmbit del Parc Rural de la Torre Negra, tornant la catalogació de sòl no urbanitzable d'especial protecció a sòl urbanitzable no programat. Així el tribunal estima el recurs de la constructora Núñez i Navarro, que havia projectat la construcció de 2.800 habitatges a la zona. Amb aquesta anulació es retorna a l'inici del procés judicial, que fa més d'una dècada que enfronta als jutjats el consistori amb la constructora barcelonina.

Resposta del consistori
De la seva banda l’Ajuntament, en un comunicat, ha assegurat que Torre Negra "és sòl no urbanitzable i que forma part del Parc Natural de Collserola" i ha posat de manifest que "l’anul·lació del Pla Especial no afecta l’actual protecció de Torre Negra, ja que actualment la zona està classificat com a sòl no urbanitzable". El text recalca que el Pla Especial de Protecció i millora rural en l’àmbit de la Torre Negra va ser aprovat per unanimitat, el 2007, pel ple municipal amb l’objectiu de preservar aquests terrenys pels seus valors ambientals i es contundent assenyalat que: "Torre Negra no és possible construir-hi ni un sol habitatge".

 
Comentaris

Destaquem