Una tardor més càlida i seca del normal, segons Francesc Mauri

La tardor comença aquest dijous, 22 de setembre, a les 16:21 de la tarda

Aquest dijous, 22 de setembre, a les 16.21 h de la tarda, dóna el tret de sortida la tardor, l'estació de l'any que es caracteritza pel descens de les temperatures i l'arribada de les precipitacions.

La tardor, que arriba amb l'equinocci de tardor, s'allargarà fins al solstici d'hivern, que tindrà lloc cap al 21 de desembre.

Segons el meteoròleg Francesc Mauri, la tardor arribarà a Sant Cugat "més càlida i seca del normal. Entre desembre i gener podrien arribar les precipitacions, també superiors, al que es considera per aquests mesos".

L'estiu 2016

Sant Cugat ha registrat temperatures rècord, aquest estiu FOTO: Artur Ribera

Astronòmicament, l'estiu comença amb el solstici d'estiu, cap al 21 de juny i acaba amb l'equinocci de tardor al voltant del 21 de setembre.

Tot i això, meteorològicament es considera que l'estiu es comprèn entre els mesos de juny, juliol i agost.

En aquest aspecte, i tal com destaca el meteoròleg Francesc Mauri, "si considerem que l'estiu va ser fins al 31 d 'agost, l'estiu del 2016 ha estat un estiu càlid i sec, però no de manera exagerada".

Però si es té en compte els dies de setembre, Mauri destaca que "ha estat un setembre de rècord, amb una calor històrica i temperatures més altes que la resta de mesos de l'estiu".

I és que Sant Cugat va registrar, el passat diumenge 4 de setembre, la temperatura màxima registrada al municipi durant el setembre, assolint els 38 graus.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem