El TSJC imposa més castellà a l’escola Santa Isabel

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obliga el centre a impartir el 25% de les seves classes en llengua espanyola

Els pares de l'escola Santa Isabel, situada a la rambla de Ribatallada, han mostrat la seva preocupació davant l'anunci que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictaminat sentència que els obliga a incrementar les hores lectives en castellà. Una sentència que arriba quatre anys després que uns pares demanessin l'escolarització dels seus dos fills al centre en castellà. L'escola ha convocat els pares a una reunió el dijous, 5 de febrer, per informar-los del nou règim lingüístic a l'escola.

Una reunió, que se celebrarà a les 19 hores, i en la què el centre informarà els pares dels alumnes de com s'està estudiant aplicar aquesta mesura, i dels passos seguits davant la sentència del TSJC.

Aplicabilitat de la mesura
Tal com ha explicat la presidenta de l'Associació de Mares i Pares (AMPA) del Centre, la mesura, que considera que s'han d'aplicar el 25% de les hores lectives en assignatures troncals en llengua castellana, s'hauria d'aplicar als cursos de P4 i 3r de Primària. També apunta que des de l'escola s'ha estat consultant assessors i experts per saber quines accions es podien dur a terme.

Casos similars
Tot i que aquest és el primer cas a Sant Cugat, al novembre de 2014 es coneixia un cas similar a un col·legi de Vilanova. I és que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d'impartir un 25% d'hores lectives en castellà a l'aula de l'alumne que així ho demani es començava a aplicar al gener. Encara que les sentències afectaven a cinc centres, en tres casos els alumnes ja havien canviat d'escola, i sols es mantenia vigent a un centre de Sabadell i al de Vilanova.

Casos denegats
De les sol·licituds presentades per demanar les ajudes per escolaritzar en castellà, el Ministeri d'Educació, Cultura i Esports ha denegat fins al moment tres casos, ja que els centres demandats per les famílies només oferien un currículum bilingüe català-anglès.

ERC en contra de la sentència
Des de la secció local d'ERC han rebutjat frontalment la sentència i l'han titllat "d'agressió al model d’escola en català". Els republicans han expressat, en un comunicat, el suport al sistema d’immersió lingüística. La formació política ha emplaçat a la comunitat educativa de l’Escola Santa Isabel a "no acatar la sentència", ja que "mentre no hi hagi una sentència judicial ad hoc, l’escola no ha de cedir" i han ofert tot el suport al centre per fer front a aquest atac.

 
Comentaris

Destaquem