Els florestans celebren la congelació del projecte de Promusa

Aquest dimarts 17 de juny ha tingut lloc el consell de barri de la Floresta on han assistit unes 40 persones

La promoció d'habitatge social de venda que Promusa havia de construir a la Floresta ha tornat a centrar el Consell de Barri que ha tingut lloc aquest dimarts 18 de juny. Els veïns assistents a la trobada han celebrat la decisió de l'equip de govern de congelar el projecte perquè, segons ha explicat el president del consell i regidor d'Economia, Carles Brugarolas, des de l'Ajuntament s'ha percebut que no hi ha consens al barri i s'ha decidit congelar el projecte. 

D'aquesta manera, Brugarolas ha explicat que es buscaran altres parcel·les de la ciutat per poder fer habitatge social i ha assegurat que l'equip de govern està treballant per trobar finançament. A més ha explicat que hi havia unes 300 peticions per optar a la compra dels pisos que s'havien de construir a l'Avinguda Verge de Montserrat de la Floresta. En paral·lel, els veïns han celebrat que la seva lluita hagi sigut la vencedora, però han posat en dubte que l'Ajuntament hagi decidit congelar el projecte només per aquest motiu, sinó que creuen que hi pot haver raons econòmiques. A més, han manifestat que demanen no la congelació del projecte sinó la retirada. D'altra banda, també han manifestat els seus dubtes sobre si s'ha de construir més habitatge social ja "que hi ha molts habitatges buits". Davant d'aquest posicionament, Brugarolas ha assegurat que la ciutat no té molt estoc de pisos buits i que hi ha estudis que diuen que és un 5% de l'habitatge de la ciutat, la qual cosa " no es considera molt".

En paral·lel, els representants polítics, Bruno de Salvador (PP),  Ferran Villaseñor (PSC), Joan Calderón i  Ramon Piqué (CUP) també han felicitat als veïns per haver parat el projecte. 

Més peticions
Les reivindicacions per asfaltar o arranjar els carrers de la Floresta també han estat presents en aquest consell. Des del consistori s'han explicat els treballs d'asfalt que es faran als carrers de la zona de la Muntanyesa nord, al carrer Casino i Bona Vista. Alguns veïns han recriminat a l'Ajuntament que la urbanització de la Floresta arriba tard i davant d'això Brugarolas ha donat la raó als florestants, però els ha convidat a continuar treballant perquè "poc a poc es van fent coses".

Durant el consell, també s'ha presentat el projecte del bosc de la Serreta, el qual es vol promocionar turísticament. D'aquest manera es faran dues rutes turístiques i es senyalitzarà la zona, que entrarà dins el Programa Turisme Sant Cugat.

 
Comentaris

Destaquem