Marta Pla, coordinadora del servei de migdia de l’escola Catalunya, explica que en el seu cas “la idea és donar-los l’opció de menjar sa malgrat que no tinguin l’hàbit”. L’escola Catalunya va ser una de les primeres escoles del municipi a introduir aliments ecològics als seus menús, tot i que des d’un principi es van trobar que no era tan fàcil: “Inicialment volíem que tot fos ecològic, però vam veure que era molt complicat”. Un dels principals entrebancs que es troben les escoles és que segons quins aliments no tenen bon aspecte: “Per exemple, les fruites i les verdures no sempre estan bé”, detalla Pla. “Això, a vegades, ens porta problemes”. Cap escola fa un menú completament ecològic.
Susanna Valls, membre de la comissió de menjador de l’AMPA del Pi de’n Xandri, explica que va decidir apostar pel menjar ecològic fa sis anys: “Volem que el menjar sigui proper i, si pot ser, ecològic. També és veritat que ens mirem molt els costos i a vegades surt car”. Segons Valls no sempre es donen les condicions òptimes per menjar ecològic: “Quan s’han d’alimentar 400 persones no és tan fàcil. A vegades no es pot”. En qualsevol cas, apunta, “seguirem apostant sempre que sigui econòmicament viable”.
Qui ho gestiona?
En la gran majoria de casos els menjadors de les escoles estan gestionats per empreses externes que treballen molt estretament amb les AMPA. A Sant Cugat n’hi ha diverses. Una d’elles és Paidos, empresa que gestiona els menjadors del Pi de’n Xandri, Joan Maragall, Collserola i Gerbert d’Orlhac. Paidos treballa amb proveïdors el més propers possible amb la intenció que no només es mengi ecològic, sinó que també s’afavoreixi la sostenibilitat: “No ens serveix ecològic de qualsevol part, ha de ser proper”, explica la nutricionista de Paidos, Francesca dos Santos. Els productes amb els que més treballa aquesta empresa són fruits secs, iogurts, llegums i, puntualment, verdures i fruites. Dos Santos també apunta la dificultat que suposa introduir aliments ecològics en els menús: “Segons quins productes ens porten problemes perquè als nens els costa adaptar-se. També ens trobem amb dificultats a l’hora de trobar-los a un bon preu”.
Doble Via és una altra de les empreses que gestionen menjadors, en aquest cas els de l’escola l’Olivera i l’IES Arnau Cadell. Segons Jordi Segarra, que és qui porta la coordinació amb les escoles, no només es tracta de donar un servei, sinó també que es transmetin uns valors: “El que intentem és donar protagonisme als nens i a la vegada treballar hàbits d’alimentació saludable. Que l’alimentació també sigui un component educatiu”. Els productes principals amb els quals treballa Doble Via són la fruita, els llegums, l’arròs, la pasta i el pa.
Susanna Valls, membre de la comissió de menjador de l’AMPA del Pi de’n Xandri, explica que va decidir apostar pel menjar ecològic fa sis anys: “Volem que el menjar sigui proper i, si pot ser, ecològic. També és veritat que ens mirem molt els costos i a vegades surt car”. Segons Valls no sempre es donen les condicions òptimes per menjar ecològic: “Quan s’han d’alimentar 400 persones no és tan fàcil. A vegades no es pot”. En qualsevol cas, apunta, “seguirem apostant sempre que sigui econòmicament viable”.
Qui ho gestiona?
En la gran majoria de casos els menjadors de les escoles estan gestionats per empreses externes que treballen molt estretament amb les AMPA. A Sant Cugat n’hi ha diverses. Una d’elles és Paidos, empresa que gestiona els menjadors del Pi de’n Xandri, Joan Maragall, Collserola i Gerbert d’Orlhac. Paidos treballa amb proveïdors el més propers possible amb la intenció que no només es mengi ecològic, sinó que també s’afavoreixi la sostenibilitat: “No ens serveix ecològic de qualsevol part, ha de ser proper”, explica la nutricionista de Paidos, Francesca dos Santos. Els productes amb els que més treballa aquesta empresa són fruits secs, iogurts, llegums i, puntualment, verdures i fruites. Dos Santos també apunta la dificultat que suposa introduir aliments ecològics en els menús: “Segons quins productes ens porten problemes perquè als nens els costa adaptar-se. També ens trobem amb dificultats a l’hora de trobar-los a un bon preu”.
Doble Via és una altra de les empreses que gestionen menjadors, en aquest cas els de l’escola l’Olivera i l’IES Arnau Cadell. Segons Jordi Segarra, que és qui porta la coordinació amb les escoles, no només es tracta de donar un servei, sinó també que es transmetin uns valors: “El que intentem és donar protagonisme als nens i a la vegada treballar hàbits d’alimentació saludable. Que l’alimentació també sigui un component educatiu”. Els productes principals amb els quals treballa Doble Via són la fruita, els llegums, l’arròs, la pasta i el pa.
Subscriu-te al butlletí
Facebook
X
Instagram
YouTube
WhatsApp
Telegram
TikTok