Els projectes pendents de la ciutat per aquest 2015

Durant el 2014 s’han definit molts projectes que està previst que es concretin durant el 2015

A falta de només cinc mesos perquè finalitzi el primer mandat complet de Mercè Conesa, l’Ajuntament treballa per tancar el major número possible de projectes de ciutat que segueixen pendents sobre la taula. Segons el consistori, dels 22 projectes de ciutat que es va fixar quan va començar el mandat, 14 d’aquests ja estan en marxa i 5 ho estaran durant aquests primers mesos del 2015.

El 2014 ha estat un any de concreció de projectes, molts dels quals veuran la llum i seran una realitat durant aquest o els pròxims anys. Amb tot, s’espera que el 2015, essent com és un any electoral, sigui un any especialment productiu tant pel que fa a la finalització de projectes com al naixement de noves iniciatives.

Urbanització dels districtes
Un any més, la urbanització dels districtes és una de les grans assignatures pendents de l’Ajuntament. Això sí, en els tres principals àmbits d’actuació –la Floresta, Can Borrull i la Capella de Sant Joan– les obres ja estan consensuades amb els veïns i els projectes en marxa.

Pel que fa al Pla de Millora Urbana de la Floresta, la primera fase, que consistirà en l’asfaltat de tots els carrers excepte els passatges, s’iniciarà en el primer trimestre del 2015. Les obres ja estan adjudicades. A Can Borrull les obres d’urbanització del barri es licitaran a la primavera i s’allargaran per espai d’entre 10 i 12 mesos. La Capella de Sant Joan de Mira-sol és, de les tres, l’actuació més avançada. Les obres es van iniciar el novembre del 2014 i han de finalitzar durant aquest 2015.

Consolidació de Volpelleres
Durant el 2014 hem conegut tres projectes encaminats a consolidar i dinamitzar el barri de Volpelleres. Un d’aquests és la posada en marxa de la biblioteca de Volpelleres, que si tot va segons el previst, ha d’estar enllestida molt aviat. També veurà la llum aquest 2015 el mercat de Volpelleres i el nou espai que s’habilitarà als solars municipals dels voltants de la masia de Can Canyameres amb zones verdes, d’esbarjo, un parc infantil i horts urbans.

Dinamització del centre històric
Encara no tenim tots els detalls però hem anat coneixent per separat totes les parts que estan relacionades amb el nou projecte de centralitat i revitalització del centre històric. Aquest projecte engloba la rehabilitació i renovació del mercat de Pere San, que s’estima que estarà finalment acabada aquesta primavera; el nou edifici amb habitatge protegit i locals comercials on hi havia l’antiga benzinera Gríful; i la remodelació de La Unió Santcugatenca, projecte que s’ha concretat aquest 2014, però les obres del qual no s’iniciaran fins al 2016, com a mínim. També es milloraran els accessos al mercat amb la vianantització de l’avinguda de Catalunya i una rampa mòbil al carrer d’Enric Granados.

Valldoreix, protagonista
Valldoreix ha concretat aquest 2014 el seu gran projecte de centralitat, que s’anirà construint per fases en els pròxims anys. A més, pel que fa al planejament urbanístic de Valldoreix, s’ha desprogramat gairebé de manera definitiva el Vial d’Enllaç, s’han iniciat els tràmits per endreçar les zones verdes del municipi i s’ha protegit Can Montmany.

Reptes econòmics
Sant Cugat ha seguir apostant per la creació d’ocupació, ja sigui a través de programes d’inserció laboral per a col·lectius de risc, per mitjà del Servei Municipal d’Ocupació (SOM) o fomentant l’emprenedoria. Encara que Sant Cugat gaudeix d’una taxa d’atur molt per sota de la mitjana (8,29%), la xifra ha de continuar amb tendència a la baixa.

Projectes fets
Projectes pendents

 
Comentaris

Destaquem