Els temes pendents del 2015 i el que vindrà aquest 2016

El TOT fa un repàs dels principals projectes que han quedat pendents i els que s'han d'executar aquest 2016

Sant Cugat tanca un any i n'enceta un de nou amb projectes de ciutat que defineixen el que és i el que serà el mapa del municipi. Dins d'aquests projectes hi figuren els plans pendents i d'altres que ja estan en marxa. Repassem aquelles actuacions que afecten totes les seccions del TOT Sant Cugat –Societat, Cultura, Economia, Ciutat i Esports– que s'haurien d'haver posat en marxa el 2015 i finalment no ho han fet per diversos motius, així com les que començaran a rodar durant el nou any, 2016.

Temes pendents del 2015

Durant el 2015 haurien d'haver començat les obres del nou pavelló-3 de la ZEM La Guinardera, tal com va anunciar en el seu moment l'Ajuntament de Sant Cugat. Ara, segons l'Ajuntament, les obres començaran el març del 2016. Segons l'alcaldessa, “han de durar 16 mesos”.

Un dels successos que més ha preocupat la ciutadania ha estat detenir l’agressor sexual de Sant Cugat. L'individu ataca a dones soles que fan esport a l'aire lliure i els tocava les seves parts íntimes.

En l'àmbit de l'educació dos dels grans projectes de ciutat passen per haver iniciat les licitacions del nou institut Leonardo da Vinci entorn de l’estació de FGC de Volpelleres i de la primera Escola d'Educació Especial de Sant Cugat.

Dins de les entitats i durant aquest 2015,  s'havia d'haver començat els tràmits per habilitar l’antiga seu de la Policia Local com un espai per a les entitats gestionat per l’Ateneu Santcugatenc.

Pel que fa al món cultural, abans d'acabar l'any havien de començar les obres de rehabilitació de Can Quitèria perquè aquest acabi sent el Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil.

En l'àmbit més econòmic, ha quedat pendent aquest 2015 definir una ordenança de terrasses que reguli els horaris i els espais que poden ocupar.

Finalment, dos projectes a Mira-sol i la Floresta també han quedat aturats. Són el Pla de Millora de Can Cabassa i l'habitatge protegit de la Floresta, que encara no s'ha definit on es farà.

Temes que s'han de fer el 2016

Segons l'Ajuntament, el nou pavelló-1 que es construirà al nou institut del Leonardo da Vinci, a Volpelleres, s'hauria de licitar al llarg del 2016.

Segons va explicar l'equip de govern pocs dies abans de finalitzar el 2015, l'Ajuntament expropiaria el nucli zoològic de Cal Castillo situat al barri de Sol i Aire, a Collserola, amb la intenció d'habilitar una granja-escola perquè el lloc pogués continuar amb la seva activitat.

Culturalment, l'equip de govern anunciava que s'està treballant en la possibilitat de crear un institut de cultura que pugui aixoplugar totes les iniciatives culturals que s'han de dur a terme aquest mandat.

La Floresta és un dels districtes amb projectes pendents pel 2016. Concretament, s'ha de definir i posar en marxa la segona fase del Pla de Millora Urbana, que ha de pavimentar els carrers i places que falten. També s'haurà de definir el projecte de remodelació de les tres places.

Pel 2016 també queda pendent l'inici de les obres de l'habitatge protegit de l'avinguda Rius i Taulet.

 
Comentaris

Destaquem