Emotiu i multitudinari comiat a Narcís Castanyer

Molts santcugatencs s'han apropat aquest matí de dissabte, dia 20 de setembre, al Monestir per fer-li el darrer comiat

La família, així com nombrosos companys i coneguts de qui fou el president del Club Muntanyenc Sant Cugat, Narcís Castanyer i Bachs, han omplert l'església del Monestir per fer-li el darrer comiat. La missa, concelebrada per set religiosos, ha estat presidida pel germà capellà del difunt. El Cor Aglepta, dirigit pel seu fill Oriol, ha posat la nota musical a l'ofici, així com la peça musical per a flauta travessera recitada per Pau Castanyer i Bachs, un altre dels germans de Narcís. Moltes persones han assistit a l'emotiva cerimònia de comiat, representants de l'Ajuntament i d'altres àmbits del món polític, així com persones vinculades a la seva extensa trajectòria professional i de la vida associativa de la ciutat, els quals han volgut acompanyar els seus familiars.

Castanyer ha mort als 61 anys víctima d'un càncer. Va ser, entre altres, president del Club Muntanyenc Sant Cugat en l'etapa que va canviar de seu de la plaça de Barcelona a la rambla del Celler; regidor del PSC a l'Ajuntament de Sant Cugat; director de la Fundació Pau Casals i cap de gabinet dels presidents Pasqual Maragall i José Montilla. Actualment era el president de la cooperativa Abacus. Va ser membre del Consell Editoral del Diari de Sant Cugat. Cal destacar la seva gran passió per la natura i la muntanya, vessant que l'havia dut a recórrer per molts indrets de Catalunya, els Pirineus, els Alps, així com a fer importants ascensions en diversos cims de renom com l'Aconcagua (6.959 m) o el mont Cerví (4.482 m).

Un home de consens
Castanyer va ser president del Club Muntanyenc Sant Cugat durant deu anys, des del 1996 al 2006, quan el club es trobava en moments delicats de plena crisi interna. Es va posar al capdavant d'una nova junta amb l'objectiu de créixer, i així ho va fer. Va significar un període de creixement de socis i de seccions. Va ser un dels artífexs del canvi de seu de la plaça de Barcelona a la plaça de la Vila. Personalitats properes a Castanyer han explicat al TOT que des que va entrar al club va lluitar perquè el canvi fos possible, ja que deia que a la plaça de Barcelona hi havia seccions que no hi cabien.

Vida i ofici
Va néixer el 1952 i es va llicenciar en Matemàtiques per la Universitat de Barcelona (UB). Des de l'any 2001 i fins al 2006 va exercir de director de la Fundació Pau Casals del Vendrell. Anteriorment, havia estat gerent de la Fundació CIREM (Centre d'Iniciatives i Recerques Europees a la Mediterrània), cap del Gabinet del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i director del Servei de Joventut de la Diputació de Barcelona, entre d'altres.

Dins l'àmbit social, va destacar per ser membre del Patronat de la Fundació Jaume Bofill, va formar part del Consell Social de la UAB i va ser integrant del secretariat de la Taula de Joves de Catalunya.

A Sant Cugat va ser regidor del PSC durant el mandat del 1987 al 1991 de Joan Aymerich.

Ara exercia de president de la cooperativa Abacus, amb botiga també a Sant Cugat. Anteriorment, va estar vinculat al gabinet de presidència de la Generalitat de Catalunya fins al 2010 sota el mandat de José Montilla.

 
Comentaris

Destaquem