Endesa posa en funcionament dues noves línies elèctriques soterrades a Sant Cugat

L’actuació ha substituït l’antiga xarxa aèria que alimentava la zona nord de la ciutat

Endesa ha finalitzat la renovació tecnològica i posada en funcionament de dues noves línies elèctriques subterrànies de mitjana tensió a la zona nord de Sant Cugat. L’acció ha substituït l’antiga xarxa aèria que alimentava l’àrea, integrant-la en l’entorn a través de les noves línies.


L’objectiu d’aquesta actuació és el de millorar la qualitat de servei dels més de 8.000 clients del municipi, en les zones de Coll Favà, Torreblanca, Monestir, Centre Històric, carretera de Cerdanyola i Can Magí.


Segons afirma la companyia, per a la instal·lació s’ha emprat una tecnologia que ha permès realitzar perforacions guiades, evitant afectacions a les infraestructures de comunicació existents en la zona, com el tren de Rodalies o la Ronda Nord.


Així, la instal·lació de les dues línies, ubicades a la zona del Centre d’Alt Rendiment i al Parc del Mirador, ha consistit, en primer lloc, en una canalització subterrània i activació de les dues línies noves i, seguidament, amb el retirament de les dues línies aèries que fins ara recorrien l’avinguda Alcalde Barnils, resultant en una millora en l'impacte visual en el paisatge de la zona.

 
Comentaris

Destaquem