Aprèn a fer Tombet i sopa mallorquina, dos plats estrella de la cuina balear

Pren nota de com fer aquests dos plats de temporada

Tombet

Plat senzill elaborat amb patates, pebrots vermells, albergínia, tomàquets, alls, oli d’oliva i sal. A la cuina: tallem l’albergínia a daus i la deixem suau amb un polsim de sal. Tallem les patates a rodelles i els pebrots en fines tires. En una paella (amb oli ben calent) fregim les verdures, una rere l’altra, quan les traiem les col·loquem per capes en una cassola. En l’oli que hem fregit les verdures enrossim els alls picats molt fins i els tomàquets pelats, deixem que la salsa espessegi, ja concentrada la passem per un colador i ho aboquem pel damunt de la resta de verdures i les rodelles de patata. S’acompanya amb peix al forn o peu de xai. Molt apetitós!

Sopa mallorquina

Netegem la col, coliflor i mongetes tendres, pelem els tomàquets i la ceba. Tallem les verdures a quadradets. En una olla (graixonera en mallorquí) amb oli i mantega sofregim la ceba i l’all a làmines, quan ja tenen color incorporem el tomàquet, ho deixeu reduir hi tirem el pebre vermell. A continuació hi afegim la col, les mongetes tendres i fumet calent; abans que comenci a bullir agreguem els pèsols, les mongetes, la coliflor i un polsim de sal, ho deixem coure 15 minuts a foc baix. En una safata fonda de forn hi posem les llesquetes de pa sec banyant-ho generosament amb la sopa, 10 minuts al forn i a taula. La cullera està contenta!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem