Arriba el 1r Concurs de Cuina per Festa Major

El concurs ha estat organitzat pel Club Gastronòmic i Cultural DOM CUGAT

Amb motiu de celebració dels 18 anys d’existència del Club Gastronòmic i Cultural DOM CUGAT, el club ha organitzat el 1r Concurs de Cuina, coincidint amb la Festa Major de Sant Cugat i amb la voluntat de DOM CUGAT de fer oberta una activitat del club.



El gastrònom Pep Blanes, membre del club, explica al TOT que hem anat a buscar una cosa molt simple, molt senzilla, que tothom entengui i que tothom pugui participar-hi; donar la mà a aquell que tingui una afició com la que tenim nosaltres. I és que al DOM CUGAT no només es parla de cuina. Es parla de gastronomia i de tot el que gira entorn del món de cuina, però sempre hem volgut tenir alguna pinzellada de tipus cultural.

Un concurs 'simpàtic'

El tema del concurs es té tres especialitats: un plat amb carn, un plat amb peix i un plat de postres. Volem demostrar que a través de la cuina Pot ser també un divertimento, sobretot pels que participen, diu Blanes.



El jurat selectiu del concurs, que anirà seleccionant les receptes que vagin arribant, el formen ni més ni menys que els tres xefs del DOM CUGAT: Pere López, Xavi Muñoz i Jaume Sàbat. A més, els 3 finalistes cuinaran els seus plats a la cuina del restaurant La Masia. Cuinar en una cuina professional ja és certament un premi!, afirma Blanes.



Els premis dels guanyadors, un per a cada especialitat, que es repartiran el 27 de juliol, dia de Sant Cugat, encara no estan decidits. Volem que sigui una cosa representativa de cada any, i si funciona bé, repetirem.

Les bases del concurs

  1. Participants: tothom a partir dels 18 anys
  2. Cada concursant pot presentar una recepta d’un plat cuinat amb carn; un altre amb peix i un tercer, un plat de postres
  3. Cada concursant pot presentar més d’una recepta
  4. Cada recepta ha d’explicar amb tot detall els components i la seva cocció. Millor si s’adjunta fotografia
  5. De cada tema (carn-peix-postres) quedaran 3 finalistes que cuinaran cada plat seleccionat a la cuina de la seu del DOM, a La Masia (restaurant)
  6. Els guanyadors rebran un premi; els segons i tercers, nominacions
  7. A partir de la lectura d’aquestes bases ja poden enviar les seves propostes fins al dia 17 de juny:
    • Restaurant La Masia
    • Concurs de Cuina DOM CUGAT
    • Corts Catalanes, s/n - Sant Cugat
    • Per Internet: Concurs DOM CUGAT
    • JAVI@MASIASANTCUGAT.COM

  8. El jurat selectiu estarà format pels membres del DOM. El jurat de cuina el formaran els xefs: Pere López, Xavi Muñoz i Jaume Sàbat
  9. No descuideu les vostres dades i telèfon
 
Comentaris

Destaquem